De afgelopen uren is het officieel vrijgegeven door respawn Entertainment de eerste balanceer patch voor Apex Legends. De twee wapens die zijn geretoucheerd, zijn het beruchte wapen Wingman en de pump shotgun Peacekeeper, twee van de sterkste en meest gebruikte wapens van de spelers in de strijd royale. Allereerst werden de spawns van de laatstgenoemden verminderd, waarbij in plaats daarvan het uiterlijk van wapens met energiemunitie (met de relatieve munitie), die eerder als onvoldoende werd beschouwd, werd bevoordeeld.

De Wingman heeft nu een vuursnelheid die van 3.1 naar 2.6-hits per seconde gaat, terwijl de schade-multiplier die door de Skullpiercer-accessoire wordt toegepast, van 2.5 naar 2.25 gaat. Voor de Vredestichter komt in plaats daarvan een algemene reductie van de vuursnelheid met de accessoire Shotgun Bolt.

We laten u de volledige lijst van het volgende achter patch notes uitgegeven door Respawn:

Wapenbalans

  • De beschikbaarheid van Wingman en Peacekeeper is in alle zonelagen verminderd.
  • Grotere beschikbaarheid van energiewapens en munitie op alle zonelagen.

Wingman

  • Vuursnelheid verminderd met 3.1 -> 2.6-opnamen per seconde.
  • Skullpiercer headshot damage multiplier verminderd met 2.5 -> 2.25
  • Verhoogde base-hip-fire-spreiding en verlaagde de snelheid waarmee rotte heup verspreidt (vervalt weer naar beneden)

Peacekeeper

  • Shotgun Bolt rechamber rate is alleen verlaagd voor de Peacekeeper. Niveau 1-beperking 10% -> 7.5%. Niveau 2-beperking 20% -> 13%. Niveau 3-beperking 25% -> 16%.