Na de aankondiging van GOG e Sneeuwstorm (die je hier kunt vinden) om voor de eerste keer een digitale versie van DiabloIk kon het niet eenvoudig weerstaan.

Maar laten we een stap terug in de tijd nemen: het waren de eerste dagen van de 1997 en op dat moment was ik degene die zichzelf een overtuigd "Amighist" noemde. Meesterwerken zoals Sensible Soccer e Cannon Fooder (toevallig zowel van Sensisble Software) als mijn dag, plus vele andere titels (waaronder Moonstone waarvan ik ook een remake verwacht!).

Het was in dat jaar dat ik mezelf thuis vond bij een vriend die me dit spel van de Sneeuwstorm, een softwarebed dat in voorgaande jaren de eerste twee hoofdstukken van Warcraft had uitgebracht (en hier zouden we uren over moeten praten).

Die wedstrijd was voor de notitie Diablo: Ik was geslagen! Als daarvoor had ik nooit de noodzaak om een ​​PC te spelen hebben gevoeld (ik beschouwd als de Amiga 1200 in mijn bezit van een superieure auto, in het bijzonder met betrekking tot beschikbare speeltuin), dit spel volledig veranderde mijn gaming leven.

Gelukkig is in de tweede helft van het schooljaar (het bijwonen van het laatste jaar van de middelbare school) en onder de belofte dat als ik aanzienlijk verbeterd mijn cijfer gemiddeld zou een gaming PC hebben gehad waren we al, ik ging van een gemiddelde van 7 (projectie 42 / 60 als eindstemming) op een zeer eerlijke 51. In die 6-maanden die voorbijgingen tussen mijn eerste ontmoeting met Diablo en met een eigen pc om mee te spelen, heb ik vrijwel elke week praktisch het huis van mijn vriend achtervolgd.

Als je denkt dat ik vandaag een hond heb genoemd Diablo, een mooie zwarte labrador, je begrijpt wat deze game voor mij betekende (ik heb ook een naam mestizo Zelda, maar zoals Federico Buffa zou zeggen, dit is een ander verhaal).

Kleine beroep: Beste ontwikkelaars, distributiebedrijven en zo voort en zo voort, wanneer je besluit om een ​​gemeenschappelijke norm waarop je je games draaien hebben? Op dit moment denk ik dat ik meer iconen heb van clients die op mijn bureaublad worden afgespeeld, omdat om te kunnen spelen Diablo Ik werd gedwongen te installeren GOG Galaxy.

Afgezien van de kleine rant, laten we eens kijken wat deze digitale versie van dit te bieden heeft Diablo. Verwacht geen verbluffende, verbeterde texturen, we hebben het niet over een echte geremastered, maar niet hiervoor Sneeuwstorm wilde het technische gedeelte van het spel niet een beetje 'in de maling nemen'.

Sterker nog, bij de lancering van de game kun je kiezen tussen een klassieke versie, met originele grafische SVGA naar 20 FPS (ik weet dat voor veel mensen de Wikipedia-pagina uitleggen waar ik het over heb) en Battle.net-ondersteuning voor multiplayer, herzien en opgelost zoals het zou moeten zijn, of een herwerkte versie met ondersteuning voor grafische afbeeldingen met een hoge resolutie. Niets overdreven, maar het dwingt ons in ieder geval niet om op onze HD-schermen te spelen met belachelijke voornemens.

Zie je nog maar, oude vriend. De eerste ontmoeting met Cain!

Voor de rest van het spel is precies gelijk aan 22 jaar geleden, met zijn super donkere omgeving (in feite, adviseer ik een beetje 'om de helderheid van het scherm, zodat er geen andere dioptrie afval te verhogen) en de muziek vanaf de eerste noot maakt je lief herinneringen (de hoofdtrack van Tristram blijft een van mijn favoriete stukken).

De meeste lezers van PDVG (aangezien de gemiddelde leeftijd tussen de 20 en de 25-jaren ligt) zal waarschijnlijk de franchise bekend zijn Diablo alleen voor het derde hoofdstuk, zeker de minst succesvolle van de drie (Diablo II is nog steeds in mijn mening een van de 5 beste games aller tijden en verdient een mooi Remastered gemaakt met alles erop en eraan) en het is om deze reden dat velen niet de sensatie van een langdurige speler niet begrijpen in staat zijn om uw handen op een titel zoals dit na al die tijd. Na alles wat we hebben het over een titel die uit kwam toen hij de wereld van videogames een revolutie, met ontvangst door het publiek en de super kritische (94% op Metacritic en 96% van Gamespot, een paar te noemen).

Voor diegenen, zoals ik, had het genoegen om te spelen Diablo 20 jaar geleden, 9 euro om te proberen bepaalde emoties zijn zeker goed besteed geld (kost hetzelfde als een McDonald's menu, dan krijgen we vet minder en spelen meer), terwijl het voor jongere spelers raden de aankoop van de geschiedenis te kennen die het genre vandaag bracht hack'n'slash worden wat het is.

Waarschijnlijk Diablo het zal alleen de eerste titel van een parterschap zijn met GOG waarvan we ook een eigen terugkeer verwachten Warcraft I e Warcraft II.

En dan zijn er momenten zoals deze die voor altijd in de geschiedenis van videogames blijven!

Reacties

antwoorden