Ondanks mijn eerbiedwaardige leeftijd, heb ik nog steeds levendige momenten in mijn geheugen van de uren die ik heb gespeeld Heroquest, zowel in zijn fysieke versie (met veel uitbreidingen) als in de digitale versie van de vroege 90-jaren en het is van deze historische titel dat Dark Quest 2 hij neemt duidelijk zijn keu.

UIT DE TIJD

Dark Quest 2 is een turn-based Dungeon Crawler met RPG-elementen. Het spel zou een campagne-modus met een soort plot (versla de boze tovenaar) die eigenlijk fungeert als een eenvoudig excuus om ons een kans om het slachten van orcs, goblins te geven en zo wordt ons geconfronteerd tijdens onze reis hebben.

overwegen Dark Quest 2 te laat om twee redenen: de eerste is dat de game eigenlijk al lang beschikbaar is op Steam, maar om de recent uitgebrachte X-Box-versie te vieren wilden we deze recensie schrijven; de tweede is dat het volledige handen neemt van atmosferen en mechanica die vandaag een beetje uit de mode zijn, maar niet onaangenaam daarvoor.

Het spel is extreem eenvoudig en duidelijk: elke kerker waar we voor staan ​​is opgebouwd uit een bepaald aantal kamers, die elk vallen, plundering, vijanden of kleine puzzels kunnen oplossen (meestal gekenmerkt door het zoeken naar een geheime doorgang of een hendel). activeren). Als je alle kamers hebt gepasseerd, bereik je de uitgang die je terugbrengt naar de stad, het centrale gamecentrum waar we verschillende NPC's kunnen gebruiken om aan onze behoeften te voldoen (in alle opzichten, zoals je snel zult begrijpen).

Het gaat van de klassieke gastheer, die ons in staat stelt om nieuwe helden te werven of die gewonde rust te laten, aan de smid, wiens taak het is om nieuwe wapens, bepantsering en accessoires te bouwen voor de juiste compensatie (dus geen crafting-systeem), van de wijze man van het dorp die biedt nieuwe avonturen aan leuke kleine vrouwen die een bordeel runnen, waar in ruil voor een kleine som geld, een van onze personages een boost kan krijgen voor de vaardigheden voor de volgende missie.

Wil je wat Schweppes, jij en ik?

Elk personage heeft zijn eigen specifieke kenmerken (zoals de dwerg die verborgen vallen kan zien) en heeft ook verschillende vaardigheden om te ontgrendelen en te verbeteren. Vaardigheden zijn onderverdeeld in twee types: de actieve, die slechts één keer voor kerkers kunnen worden gebruikt, en passieve, waarvoor een bepaalde conditie vereist is om te activeren.

Zodra er meer personages zijn ontgrendeld, wordt het mogelijk om te kiezen welke in elke specifieke missie moeten worden verzonden, maar het advies is om een ​​partij altijd in balans te brengen met ten minste één melee, een genezer en een afstand. Gelukkig hebben sommige personages een hybride rol, zoals de rijder die kan helen maar ook de rol van body-to-body-jager speelt. Apparatuur die tijdens de game wordt gevonden of gemaakt, kan van het ene personage naar het andere worden verplaatst, zolang het maar een object is dat door die specifieke klasse kan worden gebruikt.

Juist op het beheer van de apparatuur is het richten van de vinger, omdat het ouderwets is en niet erg "handig". Om de apparatuur van het ene personage naar het andere te verplaatsen (of gewoon om een ​​nieuw object te dragen), moet je in feite in de stad zijn en terugkeren naar de slotenmaker, waardoor we toegang hebben tot voorraadbeheer.

De moeilijkheidsgraad van het spel, gezien de gemiddelde moeilijkheidsgraad, is goed bestudeerd, waardoor de speler een harde tijd heeft om een ​​veilige kerker te voltooien (vooral na de eerste missies) maar zonder ooit frustrerend te zijn. Wat misschien minder verteerbaar is, is het point-and-click-systeem om te bewegen, waardoor er veel tijd verloren gaat, vooral op de kaarten waar een hendel om een ​​poort te openen zich aan de andere kant van de kerker bevindt, iets dat ons dwingt om alle nu lege kamers te achterhalen van vijanden en buit. Een snelle reis zou welkom zijn geweest als de kamers waren schoongemaakt.

Hoe groter ze zijn, hoe meer geluid ze maken als ze vallen.

Op een technisch niveau wijzen we in plaats daarvan op de soundtrack, die aangenaam samengaat met ons feestje tussen de kamers van elke kerker, en we juichen de ontwikkelaars toe die ook een editor hebben opgenomen om aangepaste kaarten te maken, die ook beschikbaar kunnen worden gesteld via de Steam-paginaworkshop van het spel. Er zou ook de mogelijkheid van multiplayer zijn, maar ik kon het niet ervaren omdat in mijn vriendenlijst niemand in het bezit was van het spel.

Aan de andere kant kan ik degenen die dat niet hebben niet kwalijk nemen Dark Quest 2: omdat het zeker geen Triple A-productie is, is het een spel dat in de ogen van de meeste mensen ongemerkt kan passeren, maar dat net van een kleine technische limiet (zoals het beheer van de items of het ontbreken van snel reizen), entertaint de speler met een eenvoudige, maar goed geteste formule, maar bereikt niet de toppen van titels zoals Dood de Spits o Donkerste kerker. Voor 8 euro is het spel absoluut de kaars waard.