De PEGI 18 lijkt niet langer voldoende voor Sony om "alles" toe te staan ​​in een videogame. geprezen Devil May Cy 5in feite lijkt het te zijn toegepast door de censuur op bepaalde scènes, die de. gaan verbergen vrouwelijke naaktheid.

Deze censuur is merkwaardig aanwezig alleen in de westerse versie van het spel en het is ook de enige die wordt toegepast, omdat we tijdens het avontuur ook andere naaktscènes vinden waarin de vrouwelijke vormen zonder enige kunstgreep worden tentoongesteld.

in video- die je hieronder vindt (er kunnen spoilers zijn) vind de bovengenoemde scène in de gecensureerde versie en niet: in de film zien we een volledig naakt vrouwelijk karakter wat komt licht gewikkeld in het geval van de Western PlayStation 4, terwijl alles wordt weergegeven zonder filter in de Japanse versie, die identiek is aan de Xbox One en pc (zowel Japans als Westers).

In het geval dat u de video niet wilt zien, in deze afbeeldingen je hebt direct de frames waar je de censuur kunt zien. Een vreemde keuze die van Capcom e Sony, wat zeker geen invloed heeft op de kwaliteit van Devil May Cry 5 en over de gameplay, maar dat kan ervoor zorgen dat de neus meer dan één speler opduikt.