Een paar dagen geleden Klep kondigde het ontslag aan van ongeveer dertien mensen. Dientengevolge begonnen er geruchten te verspreiden over wie de ontslagen waren en waar ze werkten en de algemene mening was dat Valve hardwareteams zoals Steam Link afsloot. Het lijkt er echter op dat de ontslagen het team van Artefact, Valve's kaartspel.

Artibuff, een fansite van Artifact, heeft contact opgenomen Richard Garfield na de verdachten. Bedenk dat Garfield de schepper is van Magic: The Gathering, Netrunner, Battletech en andere games en hem te bellen voor het maken van Artefact was een cruciaal onderdeel van Valve's marketing. Hij bevestigde dat hij ook was ontslagen. Dit zijn zijn woorden:

We waren niet verrast door het ontslag, aangezien we wisten hoe hard de lancering was, het team was enthousiast over het spel en we waren er zeker van dat ze een goed product hadden, maar het werd duidelijk dat het niet gemakkelijk zou zijn om het spel te brengen waar we wilden.

Garfield lijkt nogal optimistisch over de toekomst en heeft blijkbaar zelfs aangeboden om door te gaan met het adviseren van het team, als een soort van gratis externe counseling.

Artifact had zeker niet het succes dat Valve hoopte. Het overtrof zelden de 100 hedendaagse spelers op Steam. Op dit moment heeft de game 74-toeschouwers op Twitch, vergeleken met 18.000 van Hearthstone.