Na het grote planetaire succes van Pokémon GO, Niantic hij probeert opnieuw een ander merk te exploiteren dat over de hele wereld geliefd is, dat van Harry Potter. De titel van het nieuwe mobiele apparaat is onlangs bekendgemaakt iOS e Android, Harry Potter: Wizards Unite, was nooit getoond met afbeeldingen van gameplay, noch hadden we informatie over het spel zelf.

Eindelijk heeft Niantic de onzichtbaarheidsmantel verwijderd (sorry, ik ben een fan van de saga) uit het spel en we kunnen het bewonderen in de eerste afbeeldingen, die je hieronder vindt.

In Harry Potter: Wizards Unite zullen we lid zijn van de Statuut van de Task Force Geheimhouding, een groep die de wetten van het Ministerie van Toverkunst en het geheim van het ministerie beschermt. Het volgen van de val van een ramp in de wereld van magie, artefacten, wezens, mensen en herinneringen zijn begonnen te verdwijnen en de situatie zal opgelost moeten worden alle magiërs van de wereld, duidelijk geïnterpreteerd door de spelers.

De titel is geïnspireerd door Pokémon GO (die op zijn beurt werd geïnspireerd door Ingress): we zullen hebben een kaart die overeenkomt met de werkelijkheid en we zullen verschillende plekken moeten verkennen om magische elementen en vijanden te verslaan. Om te vechten hoeven we niets anders te doen omlijst de vijanden met de AR en teken de symbolen die overeenkomen met de verschillende spreuken van aanval en verdediging; bovendien zal het personage zijn statistieken kunnen vergroten als een echte RPG, met de vaardighedenboom om ze aan te passen volgens de gekozen klasse (Schouwer, Magizoologo en Professor).

Harry Potter: Wizards Unite komt tijdens de 2019 op iOS- en Android-apparaten, voor Harry Potter-fans komt een droom uit!