Op het einde waren de geruchten waar. Na de vele stemmen, Microsoft kondigde de komst aan van Halo: Master Chief Collection su PC, niet alleen via de Windows-winkel, maar ook via Steam.

Hoewel de geruchten op de een of andere manier hadden geanticipeerd op het nieuws dat de verrassing een beetje verpestte, 343 Industries hij wilde echter een welkomstgeschenk doen: de collectie is zelfs toegevoegd Halo: Bereik, wat het eerste hoofdstuk is dat op de pc verschijnt en vervolgens wordt toegevoegd op Xbox One.

Sterker nog, op de pc kan de Halo: Master Chief Collection van hoofdstuk voor hoofdstuk worden genoten; Microsoft zal periodiek alle hoofdstukken toevoegen van de saga en zal het tegelijkertijd doen, zowel in de Windows Store als op het Valve-platform.

Halo: Bereik zal beschikbaar zijn in geremasterde versie, met resolutie tot 4K en HDR, tot 60-beeld per seconde, een geweldige must voor alle liefhebbers van saga's!