Vrij onverwacht kondigde Sony Playstation Italia de komst van aan Playstation Nu in Italië vandaag, 12 maart 2019. De beroemde service van het Japanse bedrijf, dat al enige tijd in de Verenigde Staten beschikbaar is, zet daarom eindelijk ook voet bij ons. De redenen voor deze vertraging zijn te wijten aan de noodzaak om voor ons land een adequate netwerkstructuur op te zetten die de best mogelijke gebruikerservaring kan garanderen.

Playstation Now is gebaseerd op een zeer specifieke technologie (ook getest door andere concurrenten van Sony, waaronder Google en Microsoft); dankzij dit worden de titels op een speciale server geïnstalleerd. We kunnen daarom "op afstand" spelen via een speciale server. Allemaal met een buitengewone snelheid dankzij speciale compressietechnologieën. Voor het eerst zullen de Playstation Now-titels dat zijn ook gespeeld op pc. "Sen iemand gebruikt een pc om zich te abonneren en PlayStation Now te gebruiken en onze spellen te spelen, dat is prima met ons. Het principe dat we gebruiken, is dat hoe meer we onze titels spelen, zelfs op verschillende systemen, hoe beter het is ", zei Marco Saletta, General Manager van Playstation Italia.

De service omvat twee soorten abonnementen: één maandelijks van 14,99 euro en een jaarlijkse 99,99 euro. PlayStation gebruiken Nu hebben we (voorlopig) toegang tot over 600-titels, variërend van geweldige PS2- en PS3-klassiekers tot de nieuwste PS4-releases: Battlefield 4, God of War HD I en II en Heavenly Sword zijn slechts enkele van de titels in de catalogus. Voor multiplayer-games heb je niet eens een PS Plus-abonnement nodig, en als je ze niet wilt streamen, kun je ze ook gebruiken we kunnen ze altijd downloaden naar de console, met een resolutie van 1080p (tegen de 720p van de on demand-versies). Ten slotte omvat de service het invoegen van onze bailouts in de cloud, waardoor we de voortgang kunnen hervatten, ook via een ander platform. Heb je het nog niet geprobeerd?