In de afgelopen paar uur met de publicatie van patch 8.10 di Fortnite, epic Games officieel verwijderd de mogelijkheid Crossplay tussen Nintendo Switch en andere consoles: Xbox One en PS4. Vanaf vandaag zullen daarom gebruikers die de titel spelen op de Nintendo hybride alleen worden gecombineerd met Fortnite-gebruikers voor mobiele apparaten. Op deze manier wilde Epic ingrijpen in de mogelijke nadelen van prestatie beter dan thuisconsoles in vergelijking met die van Switch.

Het uiteindelijke doel van de ontwikkelaars is daarom om de best mogelijke spelervaring op alle platforms te bieden en om factoren zoals de te vermijden framerate anders kan de wedstrijden negatief beïnvloeden. Als u al het nieuws dat met de 8.10-patch wordt geïntroduceerd wilt weten, kunt u dit volgen link naar de officiële Fortnite-website.