Niet echt aangenaam nieuws voor degenen die hebben deelgenomen aan de crowfounding su Kickstarter di Phoenix Point, strategisch dat wordt gepubliceerd op PC in juni. Julian Gallop, CEO en Creative Director van Snapshot-spellen, in feite aangekondigd via deze video- dat Phoenix Point exclusief is voor deEpic Games Store. Deze overeenkomst maakt het, zoals hierboven uiteengezet, mogelijk om de titel beter te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Als gevolg hiervan is het niet mogelijk om de titel in te wisselen Stoom o GOG, tot de exclusiviteitsperiode eindigt. De reacties van de spelers zijn niet erg positief geweest, zelfs als Snapshot Games heeft verklaard dat alle deelnemers aan de campagne voor de financiering van de titel en degenen die het hebben gereserveerd, de codes zullen ontvangen die moeten worden ingewisseld op Epic Games Store.