Sinds enkele maanden wordt de reeks digitale klanten / winkels verrijkt door een nieuwe hoofdrolspeler, namelijkEpic Store van epische spellen. Deze nieuwe klant staat zeker nog aan het begin voor opties en catalogus aangeboden maar Tim Sweeney, hoofd van het bedrijf, weet al waar hij zich op moet concentreren om concurrenten als Steam te verslaan.

In een interview met MCV UK, Sweeney heeft in feite het volgende verklaard:

We geven ontwikkelaars en uitgevers de winkel die we altijd al als ontwikkelaar voor onszelf hebben gewild.

Deze gevechten worden gewonnen op basis van de aangeboden spellen, de prijzen en de inkomsten van de ontwikkelaars. Ik denk dat de videogamebranche de komende vijf jaar meer zal veranderen dan in de afgelopen tien jaar.

Woorden niet alleen in de Epic Store zelf, maar in het algemeen sector van de videogamemarkt. Volgens Tim Sweeney fysieke winkels zullen binnenkort verdwijnen om exclusief ruimte te geven aan de digitale markt, daarom Epic Games investeert zwaar in zijn winkel. Zal het echt zo zijn? En zal de Epic Store erin slagen Steam te bereiken en misschien te overwinnen?