Een onplezierige aflevering blokkeerde de verkoop van Judgement, een spin-off van de Yakuza-serie in Japan. De acteur Pierre Taki, die in de game de yakuza Kyohei Hamura speelt, hij werd gearresteerd voor het gebruik van drugs, met name cocaïne.

In Japan worden drugsgerelateerde gebeurtenissen met een zeer negatief oog waargenomen, tot het punt dat zelfs het bezit van marihuana kan leiden tot arrestatie en gettovorming door de maatschappij. Dit is waarom SEGA rende meteen dekking en stopte de verkoopcijfers van Judgement over het hele grondgebied om sterke media-terugvallen te voorkomen. Naar alle waarschijnlijkheid kan zelfs de toekomstige verspreiding van het spel in het Westen een tegenslag of uitstel lijden. In het verleden was een andere acteur die tot de cast van Yakuza 4 behoorde om dezelfde redenen gearresteerd. Bij de remaster van het spel was daarom een ​​herschikking voorzien, wat ook kon gebeuren voor het oordeel.

SEGA bevindt zich helaas in een lastige positie, wat hem veel inkomsten zal kosten om redenen die niets met de spelwereld te maken hebben. We hopen dat de vraag zal worden opgelost, want uiteindelijk heeft het Japanse bedrijf zelfs gezorgd voor de vertaling van de Italiaanse ondertitels voor de release van het spel in het Westen, iets wat nooit is gebeurd in de vorige hoofdstukken van Yakuza. De kans verliezen om nog een geweldige actie te spelen, zou zonde zijn.