De Indiase staat van Gujarat ha verbood onlangs kinderen om PlayerUnknown's Battlegrounds te spelen, nadat lokale autoriteiten besloten dat het gevechten royale spel de oorzaak was van een steeds toenemende verspreiding van 'gewelddadige eigenschappen' bij lokale kinderen.

Het politierapport dat het verbod aankondigt, luidt als volgt:

Door deze spellen wordt de opvoeding van kinderen en jongeren beïnvloed en beïnvloedt het gedrag, de manieren, de spraak en de ontwikkeling van jonge mensen en kinderen.

Zoals gemeld The Guardian, het verbod trad vorige week in werking en de politie begon het daadwerkelijk te handhaven, arrestatie van tien tieners deze week voordat ze worden vrijgegeven met een waarschuwing.

Het verbod volgt op opmerkingen die in januari zijn gemaakt door de Indiase premier Narendra Modi, waarin hij verklaarde dat de populariteit van games als PUBG en Fortnite - letterlijk geciteerd in zijn toespraak - problemen veroorzaakte voor Indiase ouders.

Net als al het andere brengt technologie ook positieve en negatieve aspecten met zich mee. Als ouders moeten we onze kinderen begeleiden in het optimaal benutten van technologie. Moedig hun nieuwsgierigheid naar leren aan dankzij verschillende apps ... zoals iets bouwen of iets koken.

Desondanks heeft het Gujaratverbod op onverklaarbare wijze alleen betrekking op PUBG en niet op Fortnite.