Stardew Valleyin de loop van de tijd ontving hij ontelbare onderscheidingen en positieve kritieken. Geïnspireerd door de Harvest Moon-serie, is het spel ontwikkeld door ConcernedApe, eenpersoonssoftwarehuis. Met een open wereldomgeving is het doel van de game om je boerderij te verzorgen terwijl je de omliggende regio verkent. Daarnaast zal het ook nodig zijn om vriendschappelijke relaties met de inwoners van de nabijgelegen stad te ontwikkelen en op monsters in de grotten te gaan jagen, om meer en meer aanwijzingen over de wereldgeschiedenis te ontdekken.

Kort na zijn publicatie op Stoom, het spel bereikte snel de 500.000-kopieën die werden verkocht en bereikte deze, werd bijna onmiddellijk een succes en werd later ook op de hoofdconsoles gepubliceerd. Vanaf gisteren is dit juweeltje eindelijk ook verkrijgbaar in de apparaatwinkels Android tegen de prijs van 8.99 €. Het is duidelijk dat er nog steeds een aantal voorzorgsmaatregelen ontbreekt, zoals de mogelijkheid om cloudopslag te gebruiken om van het ene apparaat naar het andere te gaan en het spel te hervatten dat werd onderbroken, maar The Secret Police, de studio die voor de overdracht zorgde, werkt eraan om los alle problemen op.