De volgende aflevering van Simpson zal de beroemde Amerikaanse familie in Korea zien voor een aflevering volledig gericht op eSports. In feite neemt Bart deel aan de competitieve sessie van een game in de trant van League of Legends. 

"Bart begint uit te blinken in games voor videogames, en Homer vindt zichzelf gepassioneerd als zijn meester; Lisa probeert haar vader weer normaal te maken, en maakt de situatie nog ingewikkelder ", leest de beschrijving van de volgende aflevering van de show, getiteld "En mijn sport".

Onze hoofdpersoon speelt op een titel genaamd Conflict van vijanden, volgens een tweet gedeeld door de schrijver en showrunner van Simpson, Al Jean. De schrijvers van de serie wilden zorgvuldig lezen tijdens de realisatie van de aflevering, om de samenwerking aan te vragen Oproer spellen, de studie over de ontwikkeling van de MOBA bij uitstek, League of Legends. Zoals vermeld door Rod Breslau, leidende figuren in de eSport-wereld, de bedoeling van deze samenwerking is juist om 'een getrouwe weergave van videogames' te geven binnen de aflevering. En uitgaande van deze afbeelding zou je kunnen zeggen dat aandacht voor detail niet ontbreekt:

Simpson Esport

In de nieuwe aflevering zal Bart strijden met zijn klasgenoten Nelson, Martin en Sophie Krustofsky, de dochter van Krusty the Clown. Echt interessant, is het niet?

"E My Sports", aflevering No. 17 van het dertigste seizoen van de Simspon, wordt zondag 17 maart uitgezonden op 20 op Vos. Houd de agenda in de gaten, alsjeblieft.