James Gunn, directeur van de eerste twee hoofdstukken van de serie Guardians of the Galaxy, is opnieuw gekozen van Walt Disney Studios om de laatste film van de trilogie te regisseren gemaakt door de filmmaker.

We herinneren ons dat James Gunn in juli was verwijderd uit Disney na de ontdekking van enkele oude tweets waarin de regisseur grapte over delicate onderwerpen.

De beslissing lijkt te zijn gemaakt door Alan Horn, president van Walt Disney Studios, na een reeks gesprekken met Gunn zelf. Horn lijkt ook gebleven te zijn vooral onder de indruk van hoe hij de hele situatie heeft weten aan te pakken en uit de publieke verontschuldiging die de directeur na deze aflevering zou hebben gemaakt.

Dus James Gunn is officieel teruggekeerd naar Disney en zal het derde deel van de Guardians of the Galaxy-serie regisseren, maar voordat hij dit doet, zal hij de reeds gedane toezeggingen moeten afmaken, gezien het feit dat hij werd geroepen om het nieuwe hoofdstuk van DC's Suicide Squad-film te schrijven.