De voormalige social media-gigant Mijn ruimte verontschuldigde zich bij zijn (enkele) gebruikers nadat een servermigratie was veroorzaakt enorm gegevensverlies.

Er verscheen een bericht op de bedrijfswebsite waarin gebruikers werden gewaarschuwd dat "alle foto's, video's en audiobestanden" die meer dan drie jaar geleden zijn geüpload, mogelijk niet meer beschikbaar zijn. Maandenlang hebben gebruikers geklaagd dat de links naar de nummers niet werken en nu, met een officiële verklaring, heeft MySpace eindelijk de redenen onthuld.

Als gevolg van een servermigratieproject zijn alle foto's, video's en audiobestanden die meer dan drie jaar geleden zijn geüpload mogelijk niet meer beschikbaar op MySpace. Onze excuses voor het ongemak

De voormalige CTO van Kickstarter, Andy Baio, uitgelegd via Twitter dat gegevensverlies ongeveer zou kunnen bedragen 50 miljoenen nummers. Baio heeft ook verdenkingen gewekt over de mogelijkheid dat gegevensverlies eigenlijk per ongeluk is, schrijven:

Ik ben erg sceptisch dat dit een ongeluk is. Incompetentie kan slechte publiciteit zijn, maar het klinkt altijd beter dan "we kunnen ons niet druk maken over de moeite en de kosten van het migreren en hosten van 50 miljoen oude MP3".

NewsCorp verwierf MySpace in de 2005 voor 580 miljoen dollar, maar verkocht het bedrijf vervolgens aan Specific Media in de 2011 voor 35 miljoen dollar. Ondanks dat het toch niet het aantal gebruikers van de gouden dagen is, is het toch een enorm verlies.