Al geruime tijd Nintendo is de wereld van binnengetreden smartphone, met Miitomo als eerste en met verschillende zeer succesvolle spellen, zoals Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en de volgende Mario Kart Tour.

Niets vreemds dus om het Japanse bedrijf te combineren met apparaten die we vandaag nooit verlaten, maar het intrigeert ons zeker om te weten dat Nintendo is voornemens de productie van gaming-smartphones in te voeren.

Het melden van het nieuws is de site DigiTimes, waarin wordt verklaard dat Nintendo de afgelopen maanden contact heeft opgenomen verschillende Chinese fabrikanten om overeenkomsten te onderzoeken en te ondertekenen:

Dat van gaming-smartphones is nog steeds een vrij nichemarkt, maar het lijkt erop dat Nintendo probeert deze business te betreden, om te concurreren met namen als Xiaomi, Nubia en Vivo.

Dus zoals gedaan door andere fabrikanten, zou Nintendo daarom ook willen focussen op een smartphone die ook en vooral aan het spel is gewijd, een iets dat kan communiceren met Switch.

Alleen geruchten, natuurlijk, op dit moment er is niets officieel, maar als we op een dag Nintendo naast Huawei, Xiaomi, Samsung, LG en Apple zullen zien, zullen we niet zo verbaasd zijn.

Omslagafbeelding van GizBlog, door Michele Perrone.