Braveland-trilogie is een turn-based strategie-RPG met cartoonachtige graphics, geporteerd voor Nintendo Switch van de drie titels in deze serie (Braveland, Braveland Pirate en Braveland Wizard) die al op de pc zijn uitgebracht tussen de 2014 en 2015.

HEXAGONS, VOOR MIJ!

De drie aanwezige games hebben duidelijk drie verschillende verhalen, maar geen van hen zal de geschiedenis ingaan als het beste scenario in de wereld van videogames, omdat ze in werkelijkheid meer als amusement tussen het ene gevecht en het andere spelen om ruimte te laten voor het hart van het spel, dat is precies het gevecht.

Het is mogelijk om elk van de drie titels onafhankelijk van elkaar te spelen, maar het spel zelf adviseert ons om de vorige verhalen te voltooien voordat we een nieuw avontuur induiken, ook omdat Pirate en Wizard enkele extra functies bieden in vergelijking met het basisspel. Aan de andere kant vereist elk van de 3-games slechts een paar uur werk om ze te voltooien, waardoor ze bijna vergelijkbaar zijn met de hoofdstukken van een enkele titel.

En zeg niet dat de game je niet waarschuwde.

Er zijn drie moeilijkheidsgraden, die ook tijdens het huidige spel kunnen worden gewijzigd. Op het niveau Eenvoudig en Normaal valt er niet veel te denken: je kunt bijna altijd met dezelfde strategie vechten en je riskeert niet volledig te vegen. Anderzijds worden onze eenheden aan het einde van elk gevecht "genezen" ten koste van een paar gouden munten en daarom is het mogelijk om op een ontspannen manier te spelen.

Aan de andere kant is de Moeilijke modus niet het geval, waar niet alleen de te behandelen vijanden "zwaarder" zijn, maar ook de kosten van genezing aan het einde van het gevecht worden verhoogd, zonder dat de geldbeloningen aan het einde van het gevecht worden verhoogd. We zijn nog niet op de Lunatic-niveaus met de laatste permadeath Fire Emblem, maar hoe dan ook Braveland-trilogie geconfronteerd met zijn hoogste moeilijkheidsgraad vereist het een bepaalde hoeveelheid strategie en programmering in elke strijd.

De wereldkaart van het spel is redelijk lineair: je kunt van het ene punt naar het andere gaan en je kunt alleen doorgaan na het voltooien van de strijd of het vorige evenement. Sommige "knopen" staan ​​kleine afwijkingen toe, waar er extra gevechten zijn die ons toelaten om een ​​minimum te maken van "slijpen"Zowel van geld als van ervaring, en om bonuslocaties te ontgrendelen als eenheidswervingscentra of eenvoudige evenementen die ons extra buit geven, maar nooit iets schokkends wat het verhaal betreft (wat we ons herinneren, het is behoorlijk mager). Het is relevant om dat in overweging te nemen Braveland-trilogie presenteer geen willekeurige gevechten die ons sessies van toestaan "Power leveling".

Naarmate je verder gaat in de geschiedenis, worden de gevechten steeds moeilijker en ingewikkelder, dus zelfs bij lagere moeilijkheidsgraden is het raadzaam om de eenvoudigste kaarten slim te spelen om met het volledige rooster tot deze veldslagen te komen.

Het doet me denken aan iets ...

De selectie wordt beheerd met een systeem a "Stars": elke eenheid heeft een precieze waarde en het is mogelijk om onder onze commando's slechts tot een bepaalde som van de totale sterren te hebben. Als dit probleem zich in de eerste gevechten niet voordoet, ga je door met het spel en zoek je naar sterkere eenheden (meestal met meer sterren), dan moet je keuzes maken over wie je naar de strijd moet brengen volgens jouw behoeften.

Zodra een confrontatie begint, is het duidelijk hoe Braveland-trilogie haal inspiratie uit een historische titel zoals Heroes of Might and Magic, in feite vinden de gevechten plaats op kaarten met hexagonale vierkanten, in tegenstelling tot een historische titel van de Nintendo hoe Fire Emblem die in plaats daarvan kaarten gebruikt met vierkante vakken. Veel eenheden in het spel, elk met unieke kenmerken en speciale vaardigheden met cooldown en vooral elk van de 3-spellen heeft nieuwe en verschillende eenheden.

Je zult dit onthouden als de dag dat je bijna arme Jim vermoordde! De piraten-instelling is degene die ik het minst leuk vond, maar op het niveau van de gameplay, zeker de meest interessante.

Combat kan zowel met de fysieke toetsen als met de worden beheerd touchscreen, daarmee het potentieel van het benutten Nintendo Switch zeker slimmer dan veel andere portings "lui"Die deze mogelijkheid niet voorzag. Er zijn veel opties beschikbaar voor de speler om het gevecht beter te beheren, waaronder de mogelijkheid om de snelheid te verhogen of de statistieken van de eenheden op het scherm te bekijken. Deze laatste optie is van fundamenteel belang op een moeilijk niveau, omdat het ons in staat stelt om de tegenaanval van de vijand nauwkeurig te voorspellen en te begrijpen wanneer en hoe we bepaalde eenheden in plaats van andere moeten aanvallen en verliezen zoveel mogelijk moeten minimaliseren.

Na elk gevecht ontvangen we een bepaalde hoeveelheid geld en ervaring: de eerste dienen meestal om nieuwe eenheden te rekruteren of die wonden te helen tijdens het gevecht, terwijl de ervaring ons in staat stelt het niveau van de held die we gebruiken te verhogen. Bij elke niveau-overgang krijgen we de mogelijkheid om te kiezen tussen twee vaardigheden die de eenheidstatistieken onder ons commando wijzigen: bijvoorbeeld het aanvallen van fysieke eenheden of het verbeteren van de verdediging tegen magische aanvallen.

De beste verdediging is de aanval ... of niet?

We hadden het over extra functies voor Braveland Wizard e Braveland Pirate, die in feite bestaat uit de aanwezigheid van een Talent Tree voor onze held die een zekere aanpassing van het personage en de eenheden onder zijn commando mogelijk maakt, waardoor deze twee "hoofdstukken" zeker interessanter zijn dan het basisspel. Ook in Braveland Pirate onze held, Jim, neemt actief deel als een eenheid in de veldslagen, maar gelukkig gaat het spel niet naar Game Over als hij wordt gedood en kan worden opgewekt / behandeld zoals alle anderen aan het einde van het gevecht voor de juiste prijs.

Braveland-trilogie is een goede poort voor Switch, vooral dankzij de integratie van het touchscreen in de gevechten, dat het voordeel heeft veel mooie dingen te lenen van andere strategische turn-based RPG's, maar ook het grote gebrek om niets echt nieuws voor te stellen. Op grafisch niveau heeft de game zeer aantrekkelijke grafische afbeeldingen en vooral is deze volledig gelokaliseerd in het Italiaans, waardoor veel spelers die de titels in het Engels verkeerd begrijpen alleen maar blij zullen zijn.

Voor liefhebbers van het genre, gezien de vrij lage prijs (15 euro), kan het een goede koop zijn om de wachttijd te doden Fire Emblem (van wat we er bijna zijn), terwijl het voor het eerst in deze wereld een ideaal "instapproduct" kan zijn om vertrouwd te raken met de typische mechanismen van turn-based strategische RPG's.