Cross-play is nu een onderwerp van fundamenteel belang geworden voor de hele gamingwereld, waarbij gamers, ontwikkelaars en natuurlijk de grote reuzen van de industrie zijn betrokken. Het is duidelijk dat laatstgenoemden het laatste woord over het onderwerp hebben en ze lijken langzaam het pad van samenwerking te bewandelen. Alles behalve Sony.

Met een paar geselecteerde spellen (zoals Fortnite en Rocket League) verwijderd, Sony is altijd terughoudend geweest in het verwelkomen van wat velen voorspellen de onvermijdelijke toekomst van videogames met open armen. Aan de basis, zoals Sony herhaaldelijk heeft bevestigd, zijn er zeker economische evaluaties.

Gaminbolt, in een interview met Rachael (lid van Jumpstick, ontwikkelingsteam achter DownStream: VR Whitewater Kayaking) sprak hierover. Rachael stuurde ze zeker niet om te zeggen en antwoordde luid en duidelijk:
"Ik denk dat het hun bedoeling is om hun eigen ommuurde tuin te creëren en deze te gebruiken om spelers uit de buurt van hun concurrenten te exploiteren. Ik kan hun positie vanuit economisch oogpunt begrijpen, maar ik geloof dat het uiteindelijk alleen maar frustrerend is voor de spelers. Onlangs hebben we enkele bewegingen gezien met games zoals Fortnite, misschien veranderen er dingen ”.

Wat denk je? Heeft Rachael gelijk? Wat is jouw positie op cross-play?