PUBG Mobile heeft een grote groep spelers in landen als de China e Indië, maar tegelijkertijd is de titel slecht bekeken door regeringen, die het spel hebben verboden in verschillende delen van de landen omdat ze als te gewelddadig worden beschouwd. Dit alles stopte echter niet die ernstige verschijnselen afhankelijkheid dat de titel van Tencent veroorzaakt in de oostelijke landen van de wereld, in die mate dat de Indiase regering heeft besloten om, in onderling overleg met de ontwikkelaars, te beperken tot zes uur maximaal gebruik van PUBG Mobile.

Na deze maximum zes uur per dag zullen gebruikers automatisch worden losgekoppeld van de server en kunnen ze pas de volgende dag toegang krijgen. Is deze overeenkomst tussen ontwikkelaars en instellingen de juiste oplossing voor dit ernstige probleem?