De "The Wall Street Journal", Een krant met een dagelijkse oplage van ongeveer 2 miljoen exemplaren, publiceerde een artikel waarin stond dat Nintendo van plan is om goed te verkopen TWO nieuwe modellen van Nintendo Switch, beide in de 2019.

Zeer interessant zijn de functies die aanwezig zijn in de twee versies: de eerste moet zijn ontworpen voor een publiek van de meest veeleisende gamers, met verbeterde functies, hoewel niet zo krachtig als die van PS4 Pro o Xbox One X, terwijl de tweede een goedkopere versie zou moeten zijn, ontworpen voor "toevallige" spelers die Nintendo Switch meer gebruiken als een spirituele opvolger van de Nintendo 3DS, dankzij de draagbaarheid factor.

Het goedkopere model zou bijvoorbeeld functies zoals de Rumble HD kunnen verwijderen om de kosten van de console te verlagen, terwijl voor de "verbeterde" men spreekt van een scherm dat dichter bij dat van de huidige smartphones ligt, dat wil zeggen helderder en met beter contrast.

Waarschijnlijk beide nieuwe modellen van Nintendo Switch moet worden gepresenteerd opE3 en uitgebracht binnen een paar maanden, op tijd voor Kerstmis en voor de release van titels zoals Pokèmon Sword & Shield e Animal Crossing.

We moeten gewoon afwachten en zien of deze stemmen werkelijkheid worden.