Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen en zeker Electronic Arts het is niet vrijgesteld van de problemen waarin de videogamesector aan het gieten is, denk maar aan de recente bezuinigingen van Activision, een andere reus die het niet goed doet.

350 gelicentieerd op 9000, ongeveer 4% van het totale personeelsbestand, een teken van duidelijke problemen Electronic Arts, vooral vanuit een economisch oogpunt. Opgemerkt moet worden dat de bezuinigingen alleen in de ondergeschikte sectoren van de activiteit werden aangebracht, aangezien de ontwikkelaars niet werden aangeraakt.

Kotaku, die erin geslaagd is een interne circulaire te bemachtigen om uit te leggen waarom deze 350-taken wegvallen. Electronic Arts di Andrew Wilson:

"We hebben een visie om het grootste gamingbedrijf ter wereld te zijn, maar als we eerlijk zijn tegen onszelf, doen we dat niet. We moeten met onze spellen werken, met onze relaties met de speler en ons bedrijf. Binnen het bedrijf ondernemen teams al actie om ervoor te zorgen dat ze live games en services van hoge kwaliteit maken, meer platforms bereiken met onze inhoud en abonnementen, onze Frostbite-engine verbeteren, zich richten op onze netwerkprioriteiten en cloudgaming en sluit de gaten tussen ons en de gemeenschap van onze spelers. "

Eigenlijk lijkt het erop dat deze bezuinigingen lang in de lucht waren en het ergste dat pas daarna gebeurde GCD 2019, wat de ideale plek zou zijn geweest voor uitgesplitste werknemers om hun cv's aan andere bedrijven te presenteren.

Als we ook alle kritiek daarover in overweging nemen Hymne leidt naar Electronic Arts in deze periode kunnen we gerust zeggen dat het zeker niet hun beste moment is.