Vier lange jaren zijn verstreken sinds wanneer GWENT hij begon als een minigame in de veelgeprezen The Witcher 3 Wild Hunt, en na dringende verzoeken van verliefden werd het in alle opzichten een CCG. Hybride tussen een kaartspel en een turn-based strategiespel, deze titel kreeg al snel een waardigheid en een eigen fanbase, ook dankzij de uitstekende Thronebreaker dat gaf ons een campagne voor één speler. De nieuwigheid die de spelers vasthoudt aan de schermen is Crimson Curse, de eerste multiplayer-uitbreiding van GWENT, die meer dan alleen maar nieuwe 100-kaarten meebrengt, voor een totaal van meer dan 300. Belangrijke cijfers.

De verwijzing naar het bloed in de titel is duidelijk, en wordt gerechtvaardigd door de komst van de veel gezochte vampieren, een van de meest fascinerende wezens van het fantasy universum, met uitzondering van sprankelende versies. Crimson Curse is niet beperkt tot het introduceren van de bloedzuigers van de nacht, maar is gebaseerd op Blood and Wine en stelt sferen en personages voor met veel charme. Elke factie ontving een pakket met een hoge functionaliteit: Cintra sluit zich aan bij de Northern Kingdoms, het hertogdom Toussaint in Nilfgaard, dryads en treants sluiten zich aan bij de Scoia'tael-rebellen, terwijl in Skellige de verschrikkelijke sekte van Svalblod oprijst. Men kan niet onverschillig blijven voor de mysterieuze dryads, maar de afschuwelijke sekteleden van Svalblod, in staat om gek te worden en verander in enorme beren, zij hebben mijn jonge hart overwonnen.

Met de nieuwe kaarten zijn talloze mechanica en interacties geïntroduceerd, enkele eenvoudige triggers, andere meer complex en veelzijdig. Hij maakt ook zijn terugkeer "schild", Een barrière die één eenheid beschermt tegen de volgende ontvangen schade, ongeacht de grootte, die afwezig is aan het einde van de gesloten bèta en waarvan de ervaren spelers zeker hebben gemist. De nieuwe leiders zijn ook erg interessant: allereerst Dettlaff, de onbetwiste hoofdrolspeler van deze uitbreiding, maar ook Anna Henrietta en de bloedige god van de halve beer. Ze hebben allemaal capaciteiten die, naast het toevoegen van nieuwe gameplay-mechanica, perfect passen in de wereld van The Witcher.

Ik zou een hele verhandeling opdragen om te dromen over de schoonheid van de illustraties van GWENT, en Crimson Curse zou verschillende hoofdstukken bevatten. I ontwerpen zijn prachtig en de geanimeerde versies van de kaarten zijn vaak indrukwekkend. Ondanks de fysiologische aanwezigheid van een minder geïnspireerde illustratie, is het onmogelijk om niet gefascineerd te zijn door de onbetwistbare kwaliteit van de artistieke richting van de titel, die altijd een van de speerpunten van het spel was. Een kunstboek zou een must zijn.

De nieuwe inhoud ging vergezeld van een aanzienlijke patch, die enkele glitches oploste en de kernset in evenwicht bracht om deze compatibel te maken met de nieuwe uitbreiding, naast dempen de sterkste archetypen om spelers aan te moedigen nieuwe mogelijkheden te verkennen van de enorme wereld van het spel. De aanpak van gamedesign en balanceren blijft veel flexibeler en dynamischer dan de meeste concurrenten: de ontwikkelaars laten zich bijna altijd ontvankelijk voelen voor klachten of suggesties van de community, waarbij ze vaak de meest problematische kaarten opnieuw creëren en de meeste moduleren dominant. Zelfs bij deze gelegenheid weerlegden ze niet: de update beantwoordde aan bijna alle behoeften van de spelers, en bleef een competitieve omgeving (en niet) zo gezond mogelijk aanmoedigen.

Voor degenen die net als ik duizenden uren hebben verzameld in deze game, is het praktisch essentieel om ook in deze set te duiken, maar als je nog steeds een beginner bent, wacht dan even voordat je de bronnen van de game gebruikt om de kaarten toe te voegen die je het meest inspireren collectie. Er zal de komende dagen zeker wat nerf zijn, omdat het machtsniveau van sommige kaarten een beetje te hoog lijkt.

Deze uitbreiding is zeker een zeer belangrijk punt in de geschiedenis van GWENT, dat in het verleden meer dan een paar aarzelingen heeft gehad, en is de bevestiging van hoe tevreden het ontwikkelingsteam is met het werk dat tot nu toe is gedaan. Mijn mening, en ik hoop, is dat ze vanaf dit moment in staat zijn om nog meer inhoud aan te kunnen, misschien op een regelmatige basis. Ondanks enkele zeldzame vertaalfouten en een beetje opvulmateriaal, absoluut onvermijdelijk gezien de hoeveelheid inhoud, is Crimson Curse echt een geweldige toevoeging voor GWENT. Ongelooflijk atmosferisch, visueel betoverend, met leuke mechanica die perfect integreren met wat al aanwezig was. Zeker enige aanpassing zal nodig zijn, we zijn nog een paar dagen na de lancering, maar op dit moment lijkt de toekomst van GWENT erg rooskleurig. Het spel overleefde de verzadiging van de markt van het digitale kaartspel en de meedogenloze concurrentie van reuzen zoals MTG Arena en Hearthstone, waardoor een solide en stabiele basisspeler werd verkregen, mede dankzij de genegenheid van de spelers voor de The Witcher-sage.

Voor degenen die GWENT al kenden, is Crimson Curse een must, maar zelfs nieuwe spelers zullen verleid worden door deze prachtige uitbreiding. Ik geloof dat op dit moment het is vrij ingewikkeld voor beginners om het spel te benaderen, niet alleen voor de substantiële toevoeging van kaarten, maar vooral omdat de starterdekken niet competitief genoeg zijn. Verder is het dekgebouw niet gemakkelijk te leren en is de arena, een meestal informeel vriendelijke modus, ongelooflijk bestraffend voor degenen die het spel niet kennen, te beginnen met de diepgang. Het blijft een van de meest genereuze gratis te spelen titels die er zijn: vrijwel het spel overspoelt je met allerlei middelen, zelfs in geval van een voortdurende nederlaag. Niettemin zou de allereerste impact de novicen kunnen ontmoedigen. Wacht even!

Ik nodig fans van The Witcher of kaartspellen uit om deze titel onverwijld uit te proberen, vooral nu het deze substantiële toevoeging van inhoud heeft ontvangen. Er kan veel worden bereikt zonder iets uit te geven, niet alleen een verdienste vandaag als vandaag, maar het kopen van sommige pakketten (pardon, vat) van de vriendelijke trol Empørio zal je geen spijt van je geld opleveren. We raken gegarandeerd aan GWENT gehecht.