In Cyberpunk 2077 we zullen het scherm zien van Game Over gewoon doodgaan. Hoezeer we ook een missie missen, het spel zal doorgaan en ons voor de gevolgen van ons falen stellen.

Deze nieuwe informatie komt uit een interview met GameStar en vertaald door een bericht op Reddit.

Il Quest Designer van Cyberpunk, Philip Weber, vermeld in een GameStar-podcast dat de ontwikkelaars van CD Projekt RED hebben beloofd zich voor te stellen "het stomste dat spelers hadden kunnen doen" tijdens missies.

Bijvoorbeeld, als de speler ervoor kiest om een ​​hamburger te gaan eten in plaats van het aangewezen doel te volgen, of als het te stelen doelwit sterft, zal het spel toch doorgaan. In de geschiedenis zullen er uiteraard belangrijke gevolgen zijn.

Deze benadering van missiedesign verhoogt de keuzevrijheid van de speler. Weber heeft ook onthuld dat de Cyberpunk-speurtochten op veel verschillende manieren zullen worden voltooid, afhankelijk van de gekozen klas en de gebruikte vaardigheden. De game biedt een veel grotere vrijheid van aanpak dan die van The Witcher 3.

Bedenk dat, tot op heden, Cyberpunk 2077 heeft nog geen vaste releasedatum.