Kotaku-journalist Jason Schreie heeft een groot onderzoek uitgevoerd naar Hymne en de ontwikkeling ervan. De journalist interviewde 19-mensen, met inbegrip van zowel interne elementen van het ontwikkelingsteam als de naasten die de wederwaardigheden bespreken die door Bioware. Ze hebben ook een video gemaakt.

Allereerst wordt erop gewezen dat er vaak gevallen van angst en depressie zijn als gevolg van te veel werk binnen het team. Er was al een feit tijdens de ontwikkeling van Dragon Age Inquisition, zodat sommige ontwikkelaars hoopten dat deze game niet zou slagen, om aan te tonen dat dergelijke werktarieven niet tot iets goeds hebben geleid.

Helaas voor hen - het is een geval om het te zeggen - is het spel een enorm succes geweest en heeft het ook prijzen gewonnen als een spel van het jaar.

Bovendien werd het spel niet als schieter noch als volkslied geboren. Oorspronkelijk had het een survival genaamd Beyond moeten zijn, maar het heeft tientallen veranderingen ondergaan. Zelfs de vlucht werd verwijderd en heel vaak opnieuw ingevoegd. Als we hieraan ook grote problemen toevoegen bij het schrijven en herschrijven samen met de technische problemen die voortvloeien uit Frostbite, de gebruikte grafische engine, hebben we een algemeen beeld van waarom Anthem in zo'n rampzalige toestand werd gepubliceerd. Een echt gebrek aan aanwijzingen van de projectleiders wordt ook verteld, waaraan ook het ontslag van de leider Casey Hudson wordt toegevoegd.

We raden ten zeerste aan om het originele, eindeloze stuk met veel voedsel te lezen om na te denken over de toestand van zowel het softwarehuis als de videogame-ontwikkelingsscène in het algemeen.