Telkens als ik over Yoshi hoor, neemt mijn geest me mee terug naar het verre 1998, toen ik als kind een prachtig exemplaar van Yoshi's Story, een titel voor Nintendo 64, cadeau kreeg. Mijn eerste benadering met de videogamedinosaurus van de grote N werd daaruit geboren en in die tijd was ik gefascineerd door de grafische stijl en de ongelooflijke tederheid die Yoshi wist te geven, dankzij zijn eeuwig blije karakter. De groene dinosaurus-serie is niet een van de meest populaire in de Nintendo-rangen, en vele jaren van ontwikkeling zijn vaak gepasseerd tussen een hoofdstuk en een ander. Sinds Nintendo in de 2015 het werk heeft toevertrouwd aan de Good-Feel studio, dezelfde jongens die voor de titel "Kirby and the Hero's Cloth" zorgden, zijn de avonturen van het grappige groene reptiel een andere wending gaan nemen dan het verleden, gaande van een tweedimensionale grafische naar een meer moderne, bijna cartoonachtige. Yoshi's Crafted World hij distantieert zich niet van dit concept en biedt ons een geheel nieuwe dimensie, deze keer samengesteld uit geleende materialen en voorwerpen die worden gebruikt in het dagelijkse dagelijkse leven.

Op het eiland van de dinosaurussen is het een rustige dag en acht exemplaren van Yoshi zijn van plan om de "Wish Sun.", Een serene stenen figuur die in staat is om de wensen te vervullen van iedereen die het bezit. Helaas voor de Yoshi, in de archipel zijn er twee bedreigingen: Bowser Jr. en de tovenaar Kamek, en beiden willen het artefact stelen. Na een onhandige poging van de laatste, het team gevormd door de Yoshi in de verwarring van de strijd om het idool te verdedigen, het vernietigt het per ongeluk, waardoor de edelstenen waaruit het was samengesteld uiteindelijk over het eiland werden verspreid. Het is dus aan de Yoshi herstelt ze om de wereld te redden. Again.

Zodra u Yoshi Crafted World start, kunt u met de titel selecteren welke van de 8-exemplaren van de Yoshi (elk met een andere kleur) zal onze avonturen begeleiden, naast de mogelijkheid om te beslissen hoe moeilijk het is om het verhaal onder ogen te zien. Uitdagingsniveaus zijn aanwezig Standaard o Ontspannen, de laatste voornamelijk ontworpen voor een publiek bestaande uit kinderen. Zodra deze moeilijke keuze is overwonnen, kan de speler eindelijk het avontuur aangaan met de over 50-niveaus aanwezig in het videogame. De spelmechanica verschilt niet veel van de vorige hoofdstukken: zoals we in de loop der jaren gewend zijn geweest, kan onze schattige held tijdens een sprong in de lucht zweven of een vijand van een kleine omvang naar beneden glijden, en het dan veranderen in eieren voor in staat zijn om op elk punt van het podium te lanceren dankzij een speciale zoeker. In de levels is het mogelijk om de eieren van de dinosaurus naar een aantal precieze elementen van het scenario te richten, vaak goed verborgen, waardoor de speler zelfs vijanden of hardbacks kan slaan om extra munten te ontgrendelen, handig voor het ontvangen van bonussen aan het einde van de etappe. Onze geliefde dinosaurus kan ook verwoestende plof op de grond uitvoeren, in staat om sommige delen van de grond te breken om bepaalde verborgen bonussen in de spelkaarten te onthullen.

In de verschillende niveaus in de titel is het mogelijk om wat op te lopen "uitdagingen", Waarin de speler kan verschillende doelen tegenkomen: van bepaalde verstandig verborgen voorwerpen terughalen binnen de verschillende niveaus, tot en met a Yoshi mecha in staat om zeer sterke vuisten te trekken. questi zijn slechts twee voorbeelden van vele andere bewijzen die het werk ons ​​biedt en waar we tegenaan kunnen lopen. deze ervaringen, vaak onverwacht, neigen ernaar maak het spel nog boeiender en leuker, omdat ze, zij het gedeeltelijk, losstaan ​​van een narratieve thread die ogenschijnlijk vrij lineair lijkt.

Maar de titel is niet alleen beperkt tot de singleplayer: de coöperatieve modus kunt u de game-ervaring delen met een andere speler, waar u maar wilt, dankzij de functie die kunt u Joy-con scheiden en twee mini Joypads maken. In het gezelschap van een vriend zoeken naar verzamelobjecten kan eenvoudiger zijn, ma vereist een zekere samenwerking aan beide kanten. Het feit blijft dat, in sommige situaties, ja kan gezonde concurrentie creëren op de beste manier om de drie doelen te bereiken die de game je vraagt ​​te bereiken. Ze bestaan ​​uit het binnen krijgen van alle madeliefjes, een voldoende aantal munten en de complete levensbalk aan het einde van het level.

Als je je afvraagt ​​waar de madeliefjes voor zijn, deze laatste zijn essentieel om vooruitgang te boeken in het verhaal, omdat ze kunnen worden gebruikt als een spelvaluta om door te gaan naar nieuwe werelden, allemaal gekenmerkt door heldere kleuren. De algehele ervaring van de titel, als je een platformgame bent, hangt sterk af van hoe je dit videogame-genre benadert: als je fervente gamers bent en je doel eenvoudigweg is om snel de werelden af ​​te maken  zonder meer ruimte te geven aan de rest van het spel, je kunt het werk in ongeveer vijf uur voltooien. Paradoxaal genoeg gebeurt de beste ervaring meteen nadat het verhaal is afgelopen: de titel biedt geweldige ideeën om opnieuw afgespeeld en voltooid te worden op 100%, dankzij de hierboven genoemde uitdagingen, die gelukkig het spel gelukkig nog langer en leuker maken. Het verzamelen van alle madeliefjes, erin slagen om de titel volledig te voltooien, is inderdaad zo een moeizame onderneming. 100 gouden munten en 20 rode munten moeten ook in elke afzonderlijke fase worden verzameld, om maar te zwijgen van de poging om de levels met het maximale aantal levens te voltooien om de verdiende prijs van extra madeliefjes te krijgen. We adviseren spelers daarom om heel geduldig te zijn, omdat de schijn van de tederheid van de werelden eigenlijk onverwachte valkuilen verbergt, die het leven van de completisten enigszins hard zouden kunnen maken.

Soms is het in sommige fasen ook mogelijk om opnieuw te spelen in een ongekende spiegelende modus, waarbij de speler moet proberen de finishlijn in de kortst mogelijke tijd te bereiken, waarbij tegelijkertijd de zeer tedere Poochi-pups worden bespaard. Tot slot, Yoshi's Crafted World is een hymne voor liefhebbers van de Yoshi-serie. Het heeft als een van zijn grootste krachten een enorme factor van herspeelbaarheid, niet alleen dankzij de reeds genoemde uitdagingen, maar ook tot enkele secundaire missies die voornamelijk gebaseerd zijn op de observatie van enkele objecten die aanwezig zijn in de individuele niveaus.