Captain Marvel heeft een geweldige mijlpaal bereikt bij box office. De superheldenfilm met in de hoofdrol Brie Larsonheeft in feite meer dan één bereikt miljard dollar aan inkomsten over de hele wereld. Van deze 358 miljoen in de solo Noord-Amerika e 645 in Resto del Mondo voor een totaal van Wereldwijde miljarden 1,03. Het is de eerste vrouwelijke superheldenfilm a bereik dit resultaat, in feite la Wonder Woman van DC met in de hoofdrol Gal Gadot, gestopt bij "alleen" 821 miljoen in tutto il mondo.

Captain Marvel zo wordt het zevende MCU-film om het doel van te overwinnen meer dan een miljard di dollars aan de kassa en de achttiende van Disney in deze speciale ranglijst. Althans volgens de statistieken van het entertainmentmagazine Verscheidenheid.

Onder de andere films van 'MCU die zich gerealiseerd hebben meer dan een miljard collecties er zijn:

  • Avengers: Infinity War;
  • The Avengers;
  • Avengers: Age of Ultron;
  • Zwarte Panter;
  • Iron man 3;
  • Captain America: Civil War.

Brie Larson komt er weer terug in schoenen di Captain Marvel in dat van Avengers: eindspel. Verhuizen van serieus naar grappig (dit betekent altijd videoludisch) is hier ventilator aanhanger in stijl anni'90 van Avengers. Goed zicht!