halo het is ongetwijfeld het stemrecht belangrijkste van de exclusieve Xbox, dus het is geen verrassing dat Microsoft bereid is om veel te investeren in games die deel uitmaken van de serie. De titels die zijn gepubliceerd na de echtscheiding tussen Microsoft en Bungie (Halo 4, Halo 5 e De Master Chief Collection) werden met minder enthousiasme ontvangen door de fans dan de vorige hoofdstukken van de saga. Volgens sommige geruchten zou Microsoft daarom hebben besloten om laat de post opstaan op voor het grijpen voor Halo Oneindig, een begroting garanderen om te gillen. Als het nieuws werd bevestigd, Halo Oneindig zou het videogame worden più costoso tot nu toe in de geschiedenis geproduceerd.

Om het gerucht te verspreiden is de Duitse site Xbox Dynasty, dat wel vermeldt geen enkele bron voor zijn verklaring. Daarom moet het nieuws met een tang worden genomen: het budget waarover Xbox Dynasty spreekt, zou daarnaast ook nog bestaan vijfhonderd miljoen dollar alleen in ontwikkelingskosten, een cijfer dat die uitgave per Red Dead Redemption 2 o Grand Theft Auto 5. Een budget als dit mammoet is echter aannemelijk, vooral gezien de mogelijkheid dat Halo Oneindig is niet alleen in ontwikkeling voor Xbox One en pc, maar ook voor de volgende generatie van Microsoft-console. Ook als Halo Infinite echt blijkt te worden geïmplanteerd op de model di spel als service, de kosten kunnen over een veel langere periode worden afgeschreven.

Voor betrouwbare en betrouwbare informatie over Halo Infinite moeten we mogelijk wachten op de E3 van dit jaar.