"Horus was zwak. Horus was een dwaas. Hij hield het hele sterrenstelsel in zijn vuist en liet het ontsnappen. (Abaddon de vernietiger). "

De wereld van Warhammer 40k werd geboren in het verre 1987, zoals de Sci-Fi "rib" van Warhammer Fantasy, een van de driedimensionaal wargame meest beroemde ooit. Sindsdien is de wereld van Warhammer 40k enorm uitgebreid, met verschillende velden, waaronder rollenspellen, videogames en zelfs literatuur, met een serie romans die de "overlevering" uitbreiden die al in de codex aanwezig is (speciale spelhandleidingen voor de verschillende rassen die aanwezig zijn in het spel van miniaturen).

Om de eerste videogame-titel te vinden die is gewijd aan de Warhammer 40k-wereld, moeten we teruggaan naar de 1996 toen Space Crusade op pc werd uitgebracht. Sindsdien zijn er ongeveer twintig titels op basis van de WH40k-licentie gemaakt, maar als we in het verleden bijna altijd strategische spellen hadden, met Horus Heresy: legioenen voor het eerst betreden we de wereld van kaartspellen.

Met dank aan Hearthstone als eerste en MTG: Arena nu, het genre van het digitale kaartspel beleeft een gouden moment dat is waarom Games Workshop en Everguild LTD. hebben besloten dit genre uit te proberen met Horus Heresy: legioenen.

HORUS HERESY, DE GENESIS VAN WARHAMMER 40k

Vanaf het begin is het duidelijk dat Horus Heresy: Legions de belangrijkste bron van inspiratie is Hearthstone. Sterker nog, degenen die het Blizzard-kaartspel kennen, merken meteen dat het systeem voor het uitspreken van spreuken perfect hetzelfde is. Elke kaart heeft een castingkost en de energie die nodig is om ze te gebruiken, neemt elke beurt met één toe. Het enige verschil is dat in Horus Heresy we beginnen met twee en er zijn enkele kaarten die, eenmaal op de grond, energie kunnen gebruiken om speciale vaardigheden te activeren.

Ook de grootte van het kaartspel is geïnspireerd op Hearthstone, met 30 kaartspellen en maximaal twee exemplaren per kaart, behalve de legendarische kaarten. Niet blij, de ontwikkelaars van Horus Heresy een vechtsysteem hebben aangenomen dat erg lijkt op dat van Hearthstone, met eenheden die, naast de lanceringskosten en alle speciale vaardigheden, een waarde van kracht en gezondheid bieden. Met elkaar vechten, de schade blijft tussen beurten en daarom is het mogelijk om een ​​tegengestelde troep te vernietigen met meerdere aanvallen in dezelfde beurt of in verschillende beurten.

Het twee grote nieuws is de aanwezigheid van vaardigheden die worden geactiveerd door de kaarten in het veld en de Warlord. Veel kaarten, eenmaal gespeeld, kunnen op hun beurt kiezen om aan te vallen of hun vermogen te gebruiken, waarbij ze meestal een activeringskost betalen met de beschikbare energie voor de beurt. Deze vaardigheden zijn duidelijk van de meest uiteenlopende types, maar het is van fundamenteel belang op te merken dat voor eenheden die schade hebben, de eenheden niet de "vuur terug"Van de tegenstander, waardoor het op de een of andere manier mogelijk is om iemand aan te vallen, ook beschermende troepen te vermijden, zonder schade te lijden.

Horus Heresy Card
De lay-out van de kaarten is een beetje te minimaal.

De Warlords zijn in plaats daarvan unieke kaarten, gekoppeld aan de grote namen van de Warhammer 40k Lore. Deze eenheden zijn degene rond welke we ons dek bouwen en de speler op het slagveld vertegenwoordigen. Sterker nog, het doel is om de gezondheid van de tegenstander Warlord naar nul te brengen, waardoor de overwinning van het spel wordt beslist. In tegenstelling tot Hearthstone, waar de speler de klas koos en zijn troepen uit het veld "beval", in Horus Heresy Krijgsheer is echt een actief onderdeel van de strijd, omdat hij vecht en schade ondervindt op exact dezelfde manier als de andere eenheden.

Er zijn drie speltypen: oefenen, rangschikken en evenement. Als de eerste twee vrij duidelijk zijn, moet u twee woorden uitgeven voor de gebeurtenismodus. Door het betalen van een of tien evenemententickets, verkrijgbaar bij kassa's of missies, is het mogelijk om een ​​game in te voeren waarbij we de mogelijkheid krijgen om een ​​Warlord te kiezen uit de vier beschikbare kaarten. Eenmaal gekozen, krijgen we een vooraf samengesteld dek waarmee we zoveel mogelijk overwinningen proberen te matchen. Elke twee overwinningen, tot een maximum van twaalf opeenvolgende, krijgen we een upgrade in de geldkist die we openen aan het einde van het evenement, die eindigt wanneer we de drie nederlagen of de twaalf overwinningen op rij bereiken.

Horus Heresy Shop
Ik heb deze kosten al ergens gezien ...

De economie van Horus Heresy is genoeg "F2P vriendelijk", met gemengde beloningen van kaarten en munten, de laatste handig voor het kopen van nieuwe kratten. De kratten hebben een inhoud van vier gemeenschappelijke kaarten en één zeldzame, met een kans op het vinden van een epos gelijk aan 20%, terwijl deze waarde voor de legendaries ongeveer 5% zou moeten zijn. Ook op Horus Heresy is er een "Pity timer" van dertig dozen, waarboven de legendarische is verzekerd. Het is ook mogelijk om losse kaarten te kopen met de andere valuta van het spel, edelstenen, met kosten die sterk aan Hearthstone doen denken (20, 100, 400, 1600). Het is ook beschikbaar voor spelers om zich te abonneren op een VIP-abonnement dat bonussen biedt op de dagelijkse boxen en op de evenementpunten tegen een kostprijs van 5 euro per week.

Horus Heresy Vip
IK WIL VIP zijn!

TECHNISCHE SECTOR

Vanuit een technisch oogpunt toont Horus Heresy zoveel limieten, vooral op het gebied van graphics, waarbij de kaarten niet opvallen vanwege hun schoonheid en strakke design. Aan de andere kant moeten we erop wijzen dat elke Warlord wordt nagesynchroniseerd en gebruik typische zinnen uit de Romeinse wereld van Warhammer 40k, een leuke bonus voor fans. Helaas is de soundtrack op de achtergrond erg repetitief, een fout die me ertoe heeft gebracht om het binnen tien minuten uit te schakelen. De game is ook volledig in het Italiaans vertaald, dus het is gemakkelijk toegankelijk, zelfs door mensen die niet perfect Engels kauwen.

Horus Heresy Battlefield
Slagveld- en kaartafbeeldingen zijn lichtjaren verwijderd van Hearthstone en MTG: Arena

Over de matchmaking om te rapporteren de bot-optie. Door deze modus te activeren, is het zelfs mogelijk dat er momenteel geen spelers beschikbaar zijn die zich bezighouden met bots, waardoor de wachttijd voor de selectie van de tegenstander drastisch wordt verkort. Gezien het grote aantal spelers, zeker een noodzakelijke en zeer intelligente zet.

CONCLUSIES

Horus Heresy: Legioenen trekken teveel van Hearthstone, maar dat is geen slecht spel. Inderdaad, het gebruik van een licentie zo belangrijk als die van Warhammer 40k, het biedt een zekere charme aan de ogen van liefhebbers. Verder biedt de aanwezigheid van de Warlord direct op het veld en het gebruik van door de eenheden geactiveerde vermogens die minimale strategische variëteit met betrekking tot de Blizzard-titel, waardoor het geen kloon op het 100% van Hearthstone kan zijn.

De gokeconomie, vreemd genoeg gezien het genre, is niet al te bestraffend voor de F2P-speler, waardoor je op een goed niveau kunt bouwen en spelen, zelfs zonder een enkele euro in de winkel te besteden.wat zeker verkeerd is, is de technische sector, met een visuele impact zeker niet geweldig en een soundtrack en geluidseffecten die te repetitief zijn.

De game is beschikbaar op Stoom, gratis, zoals nu al voor alle digitale kaartspellen.