Een epochale en revolutionaire foto, bestemd om in de geschiedenis te blijven. Hier is het in het volgende, zelfs als je het nu al hebt gezien:

Foto Zwart Gat 2019

Wetenschappers hebben het eerste beeld van een zwart gat verkregen met behulp van de waarnemingen van deEvent Horizon Telescope (EHT) van het centrum van het M87-stelsel. De afbeelding toont een ring met een roodachtige kleur gevormd door de intense zwaartekracht rond het zwarte gat van de dimensie van 6,5 miljard zonnen.

deEHT het is een complex systeem dat verschillende telescopen op aarde met elkaar verbindt die samen een "virtuele" teloscoop van planetaire dimensies vormen, met een nooit eerder bereikte gevoeligheid en resolutie. Gewoon om u de kracht van te laten begrijpen'EHT, zou het mogelijk zijn om een ​​krant in New York te lezen die stil in een bar in Parijs zit.

Wat we zien als een eenvoudige foto, is niets meer dan een aankomstpunt voor veel geleerden die hun werk hebben toegewijd aan het bevestigen van theorieën die alleen in de loop van de tijd werden verondersteld, maar tegelijkertijd een startpunt vormen om iets te leren dat tot vandaag hebben we het eenvoudigweg alleen maar ingebeeld.