Ze zijn nu weg vijftien lange jaren vanaf de eerste speelfilm op Hellboy, personage geboren uit de strips van Mike Mignola, en in deze 2019 vol cinematografieën zien we een helse terugkeer van de grote rode jongen op het grote scherm. Deze nieuwe Hellboy film-iteratie is echter niet de langverwachte afsluiting van wat de trilogie zou worden, geregisseerd door Guillermo Del Toro, maar is in plaats daarvan een nieuwe starteen opnieuw op te starten die tot doel heeft een nieuwe sage te creëren, en waarom niet, ook een HellboyVerso. De beoordeling is uiteraard zonder spoilers op het perceelen de enige elementen waarnaar we zullen verwijzen zijn de scènes die te zien zijn in de trailers die vóór de eerste dag zijn uitgebracht.

Producenten Lloyd Levin en Lawrence Gordon, dezelfde als de eerste twee Hellboys van Del Toro en Watchmen, besluiten om de richting Neil Marshall, regisseur die zijn botten maakte met griezelfilms die een cult geworden zijn als The Descent - Descent into Darkness en die onlangs series afleverde zoals Westworld, Hannibal, Black Sails en Game of Thrones, waarmee hij ook een nominatie verdiende bij de Emmy's voor de aflevering "The Watchers of the Wall", bijgenaamd de meest filmische aflevering in de serie.

Tussen strips en film

Het doel was om de serie opnieuw uit te vinden en de meeste aspecten vast te leggen bloedig e horrorifici stripverhalen van Mignola, die persoonlijk betrokken was bij het schrijven van het script van de film. Als in feite in de speelfilms van Del Toro de cartoonist een eenvoudige was artistieke consultant, in deze reboot neemt hij een centrale rol op in alle fasen van de creatie van de film, zelfs zo ver dat hij verklaart: "Het is geen nieuwe versie van het personage, het is deuniek origineel'.

De plot van de film is geïnspireerd door Hellboy Volume 9: The Wild Hunt, een bloemlezing van de 2010 die de nummers 37 en 44 van de serie bevat, maar met deze hoofdstreng zijn echter ook andere onder plots in andere volumes verbonden, samen met een aantal nieuwe materialen die specifiek voor de film zijn geschreven. De lijn die we wilden volgen, is daarom die van maximale trouw aan het papierwerk, zo erg dat veel scènes en de meeste dialogen volledig uit het stripverhaal worden gehaald.

Wat in je opkomt is dat we misschien hebben gekozen om iets te veel te lanceren op gruwel, dat in sommige delen pieken bereikt van geronnen bloed dat je van een cinematografisch niet zou verwachten. Natuurlijk, Hellboy hij is geen held voor families van de conventionele, maar juist omdat de strip een noir en een onderzoeksteken heeft, hadden we niet zoveel verwacht jumpscares en elementen plassen. Dapper zijn en streven naar een volwassen doelwit is uiteraard geen factor die veroordeeld moet worden zonder de feiten te kennen, maar van de aanhangwagens vol prop en boeiende muziek, misschien niet het hoge niveau van brutaal geweld dat in de hele film aanwezig is.

De plot (ZONDER SPOILER)

Verzonden naar Mexico om een ​​ontbrekende agent van de te herstellen BPRD (Bureau van Paranormaal Onderzoek en Defensie), Hellboy (David Harbour) raakt betrokken bij iets groters, een profetie die hem vertegenwoordigt als degene die een einde zal maken aan het menselijk ras. Om de apocalyps te voorkomen, gaat de halfdemon naar Engeland, waar hij te maken heeft Nimue, de Koningin van het Bloed (Milla Jovovich), een krachtige heks versloeg door Koning Arthur en die na 1500 jaren is opgestaan ​​op zoek naar wraak. Nimue, echter, vestigt een relatie met Hellboy, vertrouwend op de twijfels en onzekerheden van de rode held, om hem te corrumperen en proberen hem aan zijn zijde te nemen. Het is daarom aan Hellboy om te kiezen met welke kant je partij kiest menselijk die hem bespotten en er bang voor zijn, of met Nimue, die hem een ​​koninkrijk belooft waar hij zal worden gevreesd en gerespecteerd.

De twee uur van de film stromen zonder ooit dode momenten te hebben, het ritme wordt van begin tot eind hoog gehouden en inderdaad, misschien zelfs een beetje te veel in het tweede deel. Als in feite in de eerste helft de gebeurtenissen elkaar op een heldere en ordelijke manier volgen, verschijnt in de tweede helft de film Ik ren om zoveel mogelijk dingen te laten zien. Het gevoel is als het najagen van een "eindbaas" die je niet kunt bereiken, ondanks dat hij altijd bij de hand is. Alles wordt daarom gereduceerd tot een hangmat van het ene eind van Engeland tot het andere, waarin de toeschouwer heen en weer wordt gegooid.

David Harbor of Ron Pelman?

Sinds de aankondiging van de herstart en de keuze voor een nieuwe acteur dat hij Hellboy ging spelen, veel van de fans die de eerste twee films van Del Toro waardeerden, en die dankzij hen comics hebben gekend, hebben hun neuzen verpest. Het karakter van de rode duivel op het grote scherm was in feite geassocieerd met Ron Perlmanen zo'n geliefde interpretatie zou moeilijk te vervangen zijn geweest.

gelukkig David Harbour bleek te zijn op de rol, in alle opzichten, gezien de twee meter van het personage. Erkend en gewaardeerd als politiechef Jim Hopper in Stranger Things, Harbor werd door dezelfde Mike Mignola aangewezen als de perfecte belichaming van zijn stripfiguur. Dit komt ook door de complexe fase van make-up en kostuums die elke dag van het filmen plaatsvonden. Alleen de volledig gezichtsmasker en pak duurde ongeveer gepaste uren van werk zonder pauze om te worden toegepast, en het enige stukje "echte" huid van de acteur in de hele film is de linkerhand, alleen rood geverfd. We laten je je daarom voorstellen wanneer de ingewikkelde vechtscènes van de film, gechoreografeerd door Markos Rounthwaite, stuntcoördinator van films als Mission Impossible - Ghost Protocol en Zombieland: Double Tap. En misschien zijn de actiescènes het hoogste richtpunt van de film, vooral de strijd tegen de Giants (waarvan we een stuk van de trailer zien) en die in de laatste scène, met lang shot geschoten volgplannen bijzonder geïnspireerdintegendeel, in plaats van enkele momenten waarop je met de bijna mislukte cuts die je radicaal verandert tijdens de scenes registreert en het ritme midden in een shot verliest.

Visueel effectvol

En over inspiratie gesproken, we kunnen niet anders dan de talloze wezens noemen mythologisch en fantastisch dat de wereld van Hellboy bevolken. Vermijd te veel in details te gaan om in spoilers te komen, je moet gewoon weten dat de fantastische bestiarium in deze film rijker is dan ooit. Maar als sommige wezens duidelijk zijn meer genezen, in principe die met "maskers" en niet in zuivere CGI, de monsters die er volledig in zijn gemaakt computer graphics soms laten ze iets te wensen over in vergelijking met de hierboven genoemde. Het is niet zozeer het ontwerp van hetzelfde als de zonde, maar de daadwerkelijke realisatie van de CGI.

Alvorens af te sluiten, een klein applaus voor de directeur fotografie Lorenzo Salvatore, Italiaanse trots in het buitenland, die een chromatisch palet de meest "strip" mogelijk heeft kunnen teruggeven. Wanneer Hellboy in het frame verschijnt, is dat zo de enige rode gebruikt. Als het niet ingelijst is, is er iets anders rood, het vuur, het kostuum van de Bloedkoningin. Al de rest van de kleuren zijn verzwakte tertiaire kleuren.

Kortom, deze nieuwe aanpak-advertentie Hellboy meer expliciet en rauw is wat Mike Mignola zelf wilde hebben voor de cinematografische transpositie van zijn creatie, dus dat is wat oudere fans kunnen vinden om dichter bij comics te zijn. Desondanks wordt het onderzoeks- en noir-gedeelte van het papierwerk hier opgeofferd om meer druk te maken op film-horror. David Harbour slaagt volledig in de ontmoedigende taak om zo'n uitdagend personage als de rode duivel naar het grote scherm te brengen en de nalatenschap van Ron Perlman te verzamelen, maar het opnieuw uitvinden van onze geliefde Red, een afgewezen held en gemarkeerd door een diepgaand conflict, die niet noodzakelijkerwijs wordt gedreven door goede dingen of diepe idealen, maar die op de een of andere manier degenen waar hij om geeft nog kan redden.

Hellboy, geregisseerd door Neil Marshall, met David Harbor, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane, Daniel Dae Kim en Thomas Haden Church zullen worden uitgebracht in Italiaanse theaters, verspreid door M2-foto's11 april 2019 in wereldpremière, terwijl het in de Verenigde Staten en de rest van de wereld zal worden gedistribueerd vanaf de 12 april.