Via een aankondiging op Twitter heeft Disney de eerste tv-serie aangekondigd die is gewijd aan de Marvel-wereld en die zal worden gemaakt voor het nieuwe Disney + streaming-kanaal.

Afgezien van de naam, WandaVision (in de hoop dat dit slechts tijdelijk is), moet worden opgemerkt dat Elizabeth Olsen en Paul Bettany, de acteurs die Scarlet Witch en Vision in de MCU interpreteren, de protagonisten van de serie zullen zijn.

Tijdens een ontmoeting met investeerders werd een ander project met betrekking tot de Marvel-wereld onthuld en dat is dat van Falcon en Winter Soldier, ook in dit geval de protagonisten van dezelfde karakters van de twee personages in de MCU-films, Anthony Mackie en Sebastian Stan.

Bevestigde ook het nieuws van een tv-serie over Hawkeye, met Jeremy Renner zelf de hoofdrolspeler, ook al zou hij in werkelijkheid gewoon "pijl en boog" moeten geven aan Kate Bishop, hoofdrolspeler van de serie Fraction in de strips.

Op dit moment hebben we geen bepaalde releasedata voor deze serie, maar nogmaals via Twitter heeft Disney de start van de programmering van het nieuwe streamingplatform de 12 dit jaar bevestigd (waarvan een preview-site open staat voor deze link)

De kosten van het abonnement zijn lager dan die van Netflix, hoewel het noodzakelijk is om de werkelijke programmering en het park van titels aan het begin te zien, zelfs als na de recente overname van Fox, het Mickey Mouse-streamingplatform in staat zal zijn om te pronken met de 30-seizoenen van de Simpsons bij de release (en dit zou genoeg moeten zijn!), naast alle klassiekers van de Disney-wereld en, natuurlijk, de MCU, evenals Star Wars en Pixar.

De oorlog tussen reuzen van streaming is begonnen, in de hoop dat de concurrentie voordelen zal opleveren voor onze gebruikers in termen van kwaliteit en kosten, mede omdat Netflix de afgelopen tijd de prijzen van de abonnementen heeft verhoogd.