Een onaangenaam voorval dat de laatste uren een snelle oplossing trof De divisie 2. Het lijkt erop dat het Ubisoft-team voor de ontwikkeling van een huistitel een kunstwerk met een homofobe belediging ontsnapte aan de besturing, in de game terechtkwam.

Het is een enorm straatkunstbeeld aan de zijkant van een gebouw, met een dikke politieman die een donut eet. Op zijn badge staat de benaming "FA6607", die we konden Italiaansiseren met een beetje elegant "FR0C10". Het kunstwerk moet worden geïnspireerd door het individu Police Story van Black Flag, een Amerikaanse punkgroep. Wordt gebruikt als een belediging voor een politieagent, de negatieve connotatie van de term is duidelijk. Ubisoft, die de fout besefte, rende onmiddellijk naar dekking en bracht een patch uit die de afbeelding uit het spel verwijderde en een communiqué waarin hij toegeeft dat het bovengenoemde kunstwerk aan de bedieningselementen is ontsnapt, ook bevestigend dat ze al aan het werk zijn om hun beoordelingssystemen te corrigeren en ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet in de toekomst plaatsvinden.

De interventie van Ubisoft was plotseling en onberispelijk, maar men kan het niet helpen, maar vraag me af hoe het mogelijk is dat een productie zo belangrijk als die van De divisie 2 ontsnapte zoiets. We hopen dat er geen vergelijkbare episodes meer zullen voorkomen.