De strijd om de royale wordt nog steeds besproken, vaak in negatieve zin. Na de censuur door Epic Games van een niet bepaald vrolijke creatie in Fortnite, nu is het Nepal geheel om de categorie van games aan te nemen.

Laten we het deze keer echter hebben PUBG dat, na de klachten van veel ouders, is verbannen uit het hele land. Volgens wat gemeld door Sandip Adhikari, de plaatsvervangend directeur van de Nepal Telecommunications Authority, vroeg de regering de telefoonmaatschappijen en internetproviders (zowel mobiel als vast) om blokkeer PUBG-verkeer en maak het onbruikbaar.

PUBG

De reden is gerelateerd aan de afhankelijkheid van de jongens, ja ze waren te afgeleid van de studio om te spelen in het strijdtoneel. Adhikari wilde er ook op wijzen dat er tot nu toe in Nepal nooit sprake is geweest van afhankelijkheid of incidenten die daarmee verband houden, maar de ouders van de jongens hebben er zoveel op aangedrongen dat ze de regering hebben gedwongen om deze keuze te maken.

Een beslissing die zeker zal worden besproken: videogameverslaving bestaat en is een serieus probleem, maar dat zou niet het geval zijn ingrijpen op individuele onderwerpen van tevoren, zonder een censuur toe te passen op het spel zelf, waardoor iedereen wordt gestraft?