Zie de vlammenomslag Notre Dame, een van de meest opmerkelijke symbolen van menselijk werk en vindingrijkheid, heeft zeker zijn stempel op ons allemaal gedrukt. Na de aanvankelijke verbazing gaf de schade velen de kans om ideeën en oplossingen voor te stellen om het gebouw in zijn oude glorie te herstellen.

Het gezaghebbende tijdschrift is een van de verheven stemmen GPS Wereld, die al jaren met het veld bezig is GNSS. In één tijdschriftartikel alle overvloedige bronnen die kunnen worden gebruikt om te reconstrueren hoeveel de brand heeft vernietigd, worden vermeld. Naast de fotografische documentatie kunnen in feite precies de reconstructies in 3D om meer te helpen. Het lijkt daarom niet vreemd dat de reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd door Ubisoft voor de ontwikkeling van Assassin's Creed Unity, unaniem beschouwd als een van de sterke punten van het spel, vertegenwoordigt een van de bronnen waaruit kan worden getrokken.

Ik ben vanaf een paar dagen geleden de woorden van Caroline Miousse, teamlid van Eenheid: de kunstenaar verklaarde dat het jaren duurde om de nodige details te verzamelen om de kathedraal van Parijs binnen het spel te herbouwen. Een zorgvuldige klus die nu een nieuw gebruik zou kunnen vinden.

Voor liefhebbers van de gokwereld is het altijd een kleine voldoening wanneer hun passie mensen ertoe brengt op een positieve manier over zichzelf te praten, zonder steriele controverses of kritieken achterwege te laten waar ze vaak bij betrokken zijn. We kunnen daarom niets anders doen dan hopen Notre Dame, ga terug naar dat wonder dat voor de brand was.