De directeur van de Final Fantasy XV Hajime Tabata ha links square Enix vorig jaar en kondigde de opening van een nieuwe studie aan, JP Games, in december. Nu onthulde hij het eerste project van de studie.

De studie ontwikkelt zich, in samenwerking met het Internationaal Paralympisch Comité, De Pegasus Dream Tour, The officiële videospel van de 2020 Paralympics in Tokio.

Dit is wat Tabata in een bericht zei Facebook:

"Ik wil alle deelnemers bedanken, die mij tot op dit punt hebben geholpen en deze aankondiging vandaag doen. Je zult van het spel kunnen genieten wanneer de tijd rijp is in de 2020, dus blijf op de hoogte "

Pegasus Dream Tour wordt officieel omschreven als een "Een compleet nieuw rollenspel waarin spelers deelnemen aan een virtueel Paralympisch spel dat plaatsvindt in een fantasiemetropool die bekend staat als Pegasus City".

Spelers beheren personages met speciale vaardigheden die bekend staan ​​als Xtra-krachten. De titel wordt gepubliceerd op verschillende platforms, inclusief smartphones.

De voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité Andrew Parsons een verklaring uitgegeven:

"We willen graag innovatieve manieren verkennen om nieuwe en jonge segmenten van het wereldwijde publiek te bereiken. We geloven dat deze game de interesse in de Paralympische Spelen zal vergroten en het voor mensen over de hele wereld gemakkelijker zal maken om te genieten van en de warme sfeer, passie en opwinding van het evenement te ervaren. Sport bij de Paralympics is uitzonderlijk en helpt de houding ten opzichte van mensen met een handicap te transformeren als geen andere gebeurtenis. Ik ben erg opgewonden om deze titel te spelen en te zien hoe de uitzonderlijke vaardigheden van de atleten worden weergegeven. "

Wat betreft Tabata, hier is de verklaring:

"Dit is niet alleen een normaal sport-videogame: JP Games zal de unieke wonderen van de Paralympische sport volledig weergeven in dit gloednieuwe rollenspel, een genre waarin we uitblinken. Met deze videogame willen we bijdragen aan de toekomstige groei van de Paralympics, niet alleen als een sportevenement, maar ook als entertainment, met inhoud waarvan we hopen dat deze in de toekomst van blijvende waarde zal zijn. "