In de afgelopen uren dankzij een exclusief artikel op Vast, we kwamen het te weten van de eerste officiële details op PlayStation 5. De redactie is inderdaad in het hoofdkantoor van Sony in Californië geweest, waar Mark Cerny heeft enkele details onthuld van de nieuwe console van het Japanse bedrijf. Volgens de ingenieur zou het nieuwe vlaggenschip van Sony worden gemonteerd AMD Ryzen Zen 2 CPU naar 7nm, de GPU zal in plaats daarvan tot het gezin behoren Radeon Navi, en volgens Cerny ondersteunt de hardware de ray tracing en de resolutie 8K.

Maar dat is niet alles, de nieuwe PlayStation (Cerny heeft de naam "PlayStation 5" niet genoemd) zal ook een SSD speciaal gemaakt voor het volgende gen, waardoor het laden en weergeven van gamewerelden aanzienlijk kan worden verkort. Ten slotte zal de console niet op de planken in de 2019, maar de eerste devkit zijn al aan verschillende ontwikkelteams geleverd om toekomstige titels te plannen met de nieuwe hardwaremacht. We hopen daarom dat deze officiële details op PlayStation 5 waar blijken te zijn en we hopen je snel weer te zien oude glories.