Drie jaar geleden werd de film aangekondigd Minecraft en de publicatie ervan stond gepland voor mei 2019, maar het is lang geleden dat we het hoorden, en dat is waarom. De film was uitgesteld voor drie jaar.

De lange vertraging komt slechts een paar maanden na het nieuws, gegeven door Verscheidenheid, betreffende de ondertekening als directeur van Peter Sollett (Nick & Norah - Alles gebeurde in één nacht), ter vervanging van Rob McElhenney (maker van Er is altijd de zon in Philadelphia), die zich bij het project in 2015 heeft aangesloten en het vervolgens heeft moest opgeven vanwege programmeerproblemen.

De Minecraft-film - waarvan de IMDB-titel gewoon zou moeten zijn Minecraft: The First Movie - volgt de avonturen van een tiener en haar vrienden die de wereld moeten redden van de gesel van de Ender Dragon. Volgens Mojang's verklaringen begon het werk aan de film praktisch nu. Hier zijn de verklaringen geschreven in de Officiële site:

"Aangezien we eerst ontwikkelaars van videogames zijn, is het maken van een film nieuw en erg spannend, en zelfs als de film anders is dan de game (anders zou je een oneindige film met een zeer lage resolutie hebben), zal één ding hetzelfde zijn. We willen de game maken, net zoals we de game doen, voor jou, we zijn geïnspireerd door talloze dingen maar vooral door de ongelooflijke dingen die onze community elke dag in Minecraft creëert! "

De Minecraft-film staat nu gepland 4 maart 2022.