Drie jaar geleden werd de film aangekondigd Minecraft en de publicatie ervan stond gepland voor mei 2019, maar het is lang geleden dat we het hoorden, en dat is waarom. De film was uitgesteld voor drie jaar.

De lange vertraging komt slechts een paar maanden na het nieuws, gegeven door Verscheidenheid, met betrekking tot de ondertekening als directeur van Peter Sollett (Nick & Norah - It All Happened in One Night), ter vervanging van Rob McElhenney (maker van There Always the Sun in Philadelphia), die in 2015 en daarna bij het project kwam moest afhaken vanwege programmeerproblemen.

De Minecraft-film - wiens titel volgens IMDB gewoon zou moeten zijn Minecraft: The First Movie - volgt de avonturen van een tiener en haar vrienden die de wereld moeten redden van de plaag van de Under Dragon. Volgens de uitspraken van Mojang is het werk aan de film nu praktisch begonnen. Hier zijn de verklaringen geschreven in Officiële site:

“Omdat we eerst ontwikkelaars van videogames zijn, is het maken van een film nieuw en erg opwindend, en zelfs als de film anders is dan de game (anders zou je een oneindige film met een zeer lage resolutie hebben), is één ding hetzelfde. We willen de game maken, net zoals we de game doen, voor jou, we zijn geïnspireerd door talloze dingen, maar vooral door de ongelooflijke dingen die onze community elke dag maakt in Minecraft! "

De Minecraft-film staat nu gepland 4 maart 2022.