Harde vuist van Sony over seksueel expliciete inhoud in videogames. de Wall Street Journal laat ons weten dat met de nieuwe richtlijnen, het Japanse bedrijf wil de aanwezigheid van seksuele inhoud in de titels beperken voor Playstation 4.

Communiceren met de krant is een woordvoerder van de multinational, die verslag doet van de nieuwe richtlijnen "Ontwikkelaars in staat stellen evenwichtige inhoud te leveren, waardoor wordt gegarandeerd dat games een gezonde groei en ontwikkeling voor jonge spelers garanderen". De bezorgdheid van het bedrijf is ook gebaseerd op de mogelijke aanvallen van bewegingen zoals de #MeToo. Sony wil niet geassocieerd worden met inhoud die de vrouw op een vernederende manier zou kunnen laten zien, en dat is het ook "Bang dat het bedrijf het doelwit zou kunnen worden van juridische en sociale acties".

inhoud

Deze laatste verklaring lijkt een duidelijke verwijzing naar de titels die exclusief in Japan worden verspreid, waarbij naakt geanimeerde personages blijkbaar minderjarig zijn. Als in het land van de rijzende zon dit soort inhoud sociaal meer geaccepteerd wordt, kan hetzelfde niet gezegd worden voor de rest van de wereld. De mogelijkheid om naar te streamen Trekken o YouTube games van dit type helpen om het zelfs buiten de Japanse grenzen te verspreiden, en Sony hij is bang dat dit een slecht licht op het bedrijf zal brengen. Om mogelijke problemen te voorkomen, werd besloten om deze nieuwe richtlijnen toe te passen, waarvan de details echter niet bekend zijn en welke Sony heeft besloten om niet bekend te maken.

Duidelijk de Japanse ontwikkelaars namen het nieuws niet goed op, Maar Sony ze lijkt erop uit te gaan op weg. We zullen zien hoe deze nieuwe richtlijnen de inhoud van videogames daadwerkelijk zullen beïnvloeden.