De entertainmentreus Netflix, via een notitie, kondigde een enorme investering van drie jaar aan 200 miljoen met betrekking tot de ontwikkeling van Italiaanse producties.

Volgens rapporten van Kelly Luegenbiehl, verantwoordelijk inhoud "Netflix Europese originelen, Italiaanse creativiteit wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd om de kwaliteit van haar verhalen en haar productieve vaardigheden, en daarom wordt de samenwerking hieruit geboren.

Giancarlo Leone, voorzitter van de Apa (Association of Audiovisual Producers), voegde toe:

"ik versterkte relaties tussen onafhankelijke nationale producenten en Netflix zal bijdragen aan een steeds belangrijker wordende aanwezigheid van de dienst in Italië en een internationale successhowcase voor Italiaanse producties in de wereld'.

We verwachten dus een interessante samenwerking tussen Netflix en de Italiaanse producenten die waarschijnlijk zijn geboren om te proberen te voorkomen dat de meeste inhoud van derden binnenkort op andere platforms, waaronder Disney +, wordt uitgesloten.