China heeft altijd een zeer zorgvuldige controle uitgeoefend over de publicatie van nieuwe videogames op zijn grondgebied, ook dankzij de ontwikkeling van ad hoc-organen en commissies. Het belangrijkste controleorgaan, de "State Administration of Press and Publication", gemaakt in de 2018 om het goedkeuringsproces te beheren en te reguleren, vanaf het begin heeft het tamelijk strenge normen gesteld, zoals "respect voor sociale waarden die China dierbaar zijn"En het verbod om expliciet bloed op het scherm te laten zien. Tijdens de laatste conferentie aan het begin van de maand hield de administratie kondigde verdere beperkingen aan welke videogames moeten volgen als ze in China gepubliceerd willen worden.

De eerste dingen eerst ontwikkelaars kunnen zichzelf niet langer beperken tot het veranderen van de bloedkleur om het eerder genoemde verbod te omzeilen. De nieuwe spellen vertegenwoordigen op geen enkele manier bloed en levenloze lichamen.
Sommige soorten games worden niet langer goedgekeurd, zoals de slechte kopieën van bestaande titels of die met betrekking tot poker en mah jong, wat China's gokstrijd bevestigt.
Er wordt een jaarlijks maximum van goed te keuren effecten opgelegd en ten slotte videogamebedrijven zullen worden aangemoedigd om games te publiceren die "de Chinese traditie en haar fundamentele waarden benadrukken".