Het lijkt erop dat de straffen van Sony voor gedrag dat de regels van de Playstation Network een nieuw niveau van ernst hebben bereikt. Eén speler in feite, een Na het voortdurende gebruik van racistische zinnen werd de toegang tot digitale games gekocht in hun eigen online winkel geblokkeerd Playstation 4.

Het evenement is gerapporteerd door OneAngryGamer, die verwees naar het onderwerp in kwestie en hem een ​​generiek noemde "Rob". De jongen is een sterk overtuigde racist die zich vaak online tot mensen wendt met "het woord dat begint met N" en de witte suprematie promoot. Sony heeft daarom, door het invoeren van haar eigen regelgeving met betrekking tot dergelijke zaken, haar account voor een week verbannen. echter Rob heeft niet alleen de toegang tot multiplayer-titels geweigerd, maar ook tot titels voor één speler gekocht in de Playstation Store, en vervolgens in digitaal formaat bewaard. Hij toonde ook een foto om te laten zien wat hij zei.

De les lijkt echter niet erg nuttig te zijn. De jongen antwoordde Sony met een e-mail waarin stond dat hij zich zou blijven gedragen zoals hij altijd deed, hoewel men zich ervan bewust is dat dit zou kunnen leiden tot de permaban en mogelijk tot het verlies van al zijn digitale bibliotheken. De aflevering benadrukt hoe de ernst van Sony over kwesties in verband met racisme is nog groter geworden, niet alleen over seksueel expliciete inhoud. Het verbod op toegang tot digitale games die al zijn aangeschaft, niet noodzakelijkerwijs multiplayer, is een zeer zware straf die een krachtige en duidelijke boodschap probeert te verzenden. Racisme in Playstation-ruimtes wordt zelfs voor een hoge prijs onderdrukt.