We keren nog een keer terug naar de wereld van indie-games, deze keer met Sin Slayerseen Roguelike RPG turn-based fantasy-instelling.

Gezien de recente start van de campagne Kickstarter, we konden tegenwoordig een bètaversie uitproberen Stoom van het spel, zelfs als het eerste hoofdstuk al voor iedereen gratis beschikbaar is.

In Sin Slayers we bevinden ons in een wereld met zeer "donkere" tonen, waar de zeven hoofdzonden bezit hebben genomen van het grondgebied dat wordt genoemd Vallei van gevallen zondaars (en de naam zegt het al).

Bij de speler's besturing hebben we een handvol dappere avonturiers die, in navolging van de missies die we van tijd tot tijd worden aangeboden, de verschillende speelruimtes moeten bevrijden van de aanwezigheid van de zeven Deadly Sins, waarbij de zeven overeenkomstige zeehonden worden vernietigd die door deze wezens worden beschermd. Zoals je kunt zien Sin Slayers zeker niet schijnt vanwege de originaliteit van de plot, maar ik denk dat het een precieze keuze was van de ontwikkelaars van de Team Goonswarm om je te concentreren op het spel.

Net aan het spelen van het spel is het eerste dat opvalt de opbouw van de kaarten van de verschillende missies, omdat ze op een procedurele manier worden gegenereerd: bij elk spel wordt de lay-out van de evenementen, zoals portalen, kooplieden, vijanden of vallen, bepaald in willekeurige modus. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn de sidequests niet vast, maar de verzoeken van de NPC's die we in de verschillende gamemap aantreffen, veranderen van tijd tot tijd, waardoor het herwinbaarheidsniveau van Sin Slayers.

Een van de kenmerken die deze titel kenmerkt, is de mogelijkheid om, zodra u een aantal van deze gebeurtenissen op de kaarten hebt ontmoet, te beslissen hoe u ermee omgaat: negeer ze, zodat u het niveau van "zondigheid"Ongewijzigd of ingeslopen in crypten, stelen van lijken en vele andere kleine" nobele "acties, verhogen van deze indicator.

Deze acties worden meestal terugbetaald met een bepaalde buit, maar verhogen het niveau van "zondigheid", Gerapporteerd in een geroepen indicator Sin-O-Meter, de vijanden worden moeilijker om mee om te gaan, waardoor praktisch alles aan de speler wordt overgelaten om tijdens het spelen de moeilijkheidsgraad dynamisch aan te passen.

Sin Slayers Sin-o-meter
De tutorial legt het gebruik van de Sin-O-Meter uit

Gevechten zijn erg lineair: we hebben ons feest, dat bestaat uit drie personages, en elk personage heeft verschillende vaardigheden, gerelateerd aan zijn klasse. Naast de basisvaardigheid die we zonder al te veel problemen kunnen herhalen, hebben de andere vaardigheden meestal een cooldown en daarom hebben ze, eenmaal geactiveerd, een bepaald aantal beurten nodig om ze opnieuw te kunnen gebruiken.

Zoals alle turn-based RPG's, is combat een echt schaakspel, waarin elke beweging zorgvuldig moet worden bestudeerd, ook gezien het feit dat het mogelijk is om de zwakheden van onze tegenstanders op bepaalde elementen te misbruiken, en uiteraard om te voorkomen dat zij de onze misbruiken. Zelfs hier niets innovatiefs, maar het is tenminste goed geïmplementeerd met een zeer duidelijk systeem, visueel en met zeer gedetailleerde beschrijvingen.

De personages om uit te kiezen zijn tien (waarvan er vijf vanaf het begin kunnen worden geselecteerd), elk met zijn speciale vaardigheden, sommige handig in gevechten en andere in plaats daarvan op de gamekaart. In tegenstelling tot andere RPG's, in Sin Slayers de personages nemen niet toe in niveau "grindando" ervaring, maar gebruiken een deel van de buit, in de specifieke case knowledge-kristallen om toegang te krijgen tot de meest geavanceerde lagen van hun talentenboom. Sommige lagenniveaus hebben meer opties, maar zodra ze zijn ontgrendeld, kun je de geselecteerde vaardigheden uit het gevecht verwijderen, zodat je het feest naar wens kunt aanpassen.

Naast vaardigheden, in het centrale knooppunt van Sin Slayers, vertegenwoordigd door een kerk, de enige veilige haven in het gebied, het is ook mogelijk om onze uitrusting te verbeteren om de statistieken van onze karakters te vergroten. De apparatuur kan worden gevonden of gemakkelijker worden vervaardigd met de materialen die worden gebruikt tijdens het verkennen van de kaarten. Bovendien wordt een stuk dat eenmaal is gekocht, meestal gebruikt als basis voor upgrades in de toekomst en is het niet bedoeld voor wederverkoop zodra het verouderd is.

CONCLUSIES

Sin Slayers het is een spel zonder grote innovaties, maar met een zeer solide vechtsysteem en een zeer interessant systeem voor het beheer van vaardigheden en apparatuur. Helaas zijn de vijanden weinig gekarakteriseerd en zelfs het verhaal had zeker op een meer intrigerende en complexe manier kunnen worden geschreven. Zeker, het kenmerkende element van het spel is de dynamische moeilijkheid die wordt gedicteerd door de "Sin-O-Meter" die de titel een bepaalde strategische diepte geeft. Interessant bij de keuze van de ontwikkelaars om het eerste hoofdstuk, als een uitgebreide demo, gratis te distribueren, met alle elementen die we in de definitieve titel zullen vinden, op zo'n manier dat de gebruiker tot de laatste aankoop wordt verleid.