Sony heeft zijn rapport over i onthuld inkomsten tijdens het fiscale jaar 2018. Volgens de gegevens was er een lichte negatieve daling in de verkoop van PlayStation 4 mentre de software is toegenomen.

Dit is niet echt slecht nieuws voor Sony, omdat het in staat was om de verkopen te dekken onder de lagere hardwareverwachtingen, omdat de totale omzet met 19% jaar op jaar steeg, van 1.943,8 miljoenen verkochte eenheden verkocht aan 2.310,9-eenheden. In wezen zijn de inkomsten van de game-divisie in de 2013, PlayStation 4's releasejaar, verdubbeld en de winsten die PS4 alleen al dit jaar genereerde, hebben de volledige winst die met PS2 werd gemaakt tijdens zijn zes jaar overschreden.

Sony voorspelt dat hetzelfde zal gebeuren voor het fiscale jaar 2019, zij het in termen van bedrijfsinkomsten vanwege de gestegen ontwikkelingskosten voor hun volgende console. Bovendien zou de analyse van voorspellingen over de financiële resultaten van Sony kunnen leiden tot denken dat het 5 PlayStation niet zal worden gelanceerd vóór het fiscale jaar dat 2019 sluit, een idee dat wordt bevestigd door Takashi Mochizuki van The Wall Street Journal.

We weten dat het bedrijf veel geld zal uitgeven aan marketing die is gericht op de lancering van de console en waar Mochizuki naar streeft is het gebrek aan hogere marketingkosten voor het fiscale jaar 2019.