Het Talent Institute - de "digitale talentenfabriek" van Startupbootcamp, een van 's werelds grootste startup-versnellingsnetwerken, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Microsoft de opleiding van de zogenaamde Growth Hackers, groeihackers, i digitale marketingprofessionals met technische en analytische vaardigheden, in staat om alle digitale instrumenten te benutten - sociale media, zoekmachines, sites en apps - om de activiteiten van bedrijven te vergroten, klanten en inkomsten vermenigvuldigen en vaak de kosten verlagen door "verspilling" te elimineren.

De samenwerking vertaalt zich in "Growth Hacking Training Program", een cursus "digitale stage" die in juni 2019 begint in Milaan, de eerste pilotstad van het initiatief, gevolgd door een stad in het centrum en een stad in Zuid-Italië, waarin Gedurende zes maanden wisselen de geselecteerde studenten klassikale lessen af ​​met directe ervaringen binnen startups en partnerbedrijven. Deze experimentele aanpak die het Talent Institute altijd heeft gekenmerkt, is door de jaren heen van grote effectiviteit bevestigd en in staat om gekwalificeerde professionals voor te bereiden: 95% van degenen die aan de training hebben deelgenomen, vindt in feite werk in drie maanden.

Zonder twijfel zijn groei en werk - vooral jeugdwerk - de belangrijkste prioriteiten voor ons land. Met een neerwaartse groeiprognose - -0,2% volgens OESO-gegevens, is er een jeugdwerkloosheid van meer dan 30% en behoort tot de hoogste in Europa - Italië bekleedt te lang een leidende positie laag in internationale ranglijsten in termen van concurrentievermogen en ontwikkeling. Bovendien, als enerzijds ruimschoots wordt aangetoond hoe technologische innovatie een buitengewone motor kan zijn voor de sociaaleconomische groei van het land (er is berekend dat AI bijvoorbeeld een jaarlijkse toename van het bbp kan opleveren gelijk aan 1 %), aan de andere kant, om hun potentieel echt te benutten, is het noodzakelijk om te focussen op vaardigheden, met als doel de discrepantie tussen vaardigheden te verkleinen, d.w.z. de kloof tussen de vaardigheden die beschikbaar zijn en die welke vereist zijn op de arbeidsmarkt: van De Europese Commissie, bijvoorbeeld, zegt slechts 44% van de Italiaanse burgers te beschikken over digitale basisvaardigheden, en volgens ander onderzoek verklaart 59% van de bedrijven dat ze niet bereid zijn om de nieuwe digitale uitdagingen aan te gaan vanwege het gebrek aan adequate vaardigheden.

Verschillende bedrijven zijn al geïnteresseerd in het programma: startups zoals Eatsready, designbedrijven zoals Bonacina 1889, grote bedrijven zoals Purina, technologiedienstenbedrijven zoals Sopra Steria en operators op het gebied van training zoals Elis - die de transversale behoefte aan nieuwe 'hackers van de groei. "

“We zijn blij te kunnen rekenen op een buitengewone partner als Microsoft om de innovatie van Italiaanse bedrijven te versnellen. In deze snel evoluerende wereld moeten we allereerst het trainingsmodel evolueren, van het klaslokaal naar training-on-the-job en zo de overdracht van vaardigheden versnellen ", legt hij uit. Alceo Rapagna CEO van Startupbootcamp, Innoleaps en The Talent Institute Italia.

“Nieuwe digitale trends transformeren de wereld van werk: sommige beroepen zullen in de toekomst verdwijnen, maar er zullen veel nieuwe worden gecreëerd waarop we nog niet voldoende zijn voorbereid. Investeren in training is daarom cruciaal om studenten en professionals te helpen verandering te omarmen. Onze samenwerking met The Talent Institute wil echt bijdragen aan dit belangrijke doel, "merkte hij op Barbara Cominelli, directeur Microsoft Marketing & Operations.

Dit initiatief maakt deel uit van het programma Italië ambitie, een ecosysteemproject van Microsoft dat gebruik maakt van de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en geavanceerde training om de digitale transformatie in Italië te versnellen. Het initiatief bestaat uit een gearticuleerd programma voor het trainen, bijwerken en opnieuw kwalificeren van vaardigheden, in lijn met nieuwe technologische trends en de eisen van de arbeidsmarkt, met als doel meer dan 2 miljoen jongeren, studenten, NEET's en professionals in heel Italië tegen 2020, wat bijdraagt ​​tot de werkgelegenheid en de groei van het land.

Om deel te nemen aan het eerste programma dat gepland staat voor juni in Milaan en Rome, kunnen bedrijven en aspirant-hackers hun aanvragen indienen op het e-mailadres: Italy@thetalentinstitute.nl