GoldenEye 007 is een moeilijke titel om te vergeten, vooral nu er een video op het net verscheen die de fans van de titel nostalgisch zal maken. Denk je niet dat je hetzelfde spel uit het verleden ziet? Dan werkt je geheugen goed.

GoldenEye is zeker niet zo'n recente game. Uitgebracht in de 97 op Nintendo 64, wordt de titel onthouden voor zijn gesplitste multiplayer-sessies en voor het brengen van het consoleschietgenre.

Het spel oorspronkelijk was het ontworpen om op tracks te staan, vergelijkbaar met Time Crisis en Virtua Cop. Het idee, dat vervolgens werd weggegooid, werd vervangen door een structuur die dichter bij free roaming lag.

De clip, ingebed in een silo, laat ons verschillende elementen missen in de uiteindelijke release van de game. Het eerste element dat in het oog springt, is de lift die wordt gebruikt om onze agent in de silo te vervoeren. De tweede betreft de bewegingen van de hoofdpersoon, langzamer dan die van het originele spel.

David Doak, beroemd omdat hij zijn gezicht had ontwikkeld en geleend aan een personage in de game, werd hem gevraagd verschillende vragen te beantwoorden over waarom de titel zo anders lijkt te zijn dan de titel die is gepubliceerd.

Doak onthulde dat hij niets wist van de vorige GoldenEye-faciliteit en dat zijn aankomst in het ontwikkelteam was nadat het idee was weggegooid.

Veel spelers zijn zich nog steeds bewust van de vorige structuur van het spel, maar dit is de eerste keer dat je kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat zou kunnen zijn.

Heb je genoten van deze reis naar herinneringen? Hoe zou je reageren op een GoldenEye 007 op tracks? Laat het ons weten. In de tussentijd heb je gehoord van de plannen van de Marvel voor twee nieuwe tv-series?