In het al overvolle panorama van horrorpuzzels barst het los Dichtbij de zon, en gaat naar de absolute topplaatsen voor de kracht van de instelling. De titel van de zeer Italianen Storm in een theekopje het is buitengewoon plezierig, ook al is het niet vrij van defecten en voordat ik het heb geanalyseerd, vond ik het nodig om even stil te staan ​​bij de filosofie van dit softwarebedrijf. Dicht bij de zon ze hebben de missie om geen multinationaal bedrijf te worden en kijken altijd meer naar de eindgebruiker van hun producten als een vriend dan naar een simpele te plukken kip. Ze beweren zelfs dat ze het ontwikkelteam klein willen houden en niet dat het project te pretentieus is om ervoor te zorgen dat strakke deadlines en deadlines het uiteindelijke resultaat van de game niet ongeldig maken. We hebben nu de gewoonte om games te zien die haastig worden teruggetrokken voor louter marketingkwesties: ik ga niet verder dan het citeren van beroemde softwarehuizen, we hoeven geen voorbeelden te geven.

Ik wilde even stilstaan ​​bij het uitleggen van de stijl van de makers van Dicht bij de zon om je een goede leessleutel te geven: het zou daarom een ​​grote vergissing zijn geweest om het te beschouwen als een triple A van een multinationale onderneming, van portemonnee tot balg.

Dichtbij het zonnescherm 2

Ondergedompeld in een omgeving die een knipoog geeft naar titels als Bioshock e Het Verzenden, deze game maakt de locatie tot een sterk punt, samen met een respectabele en opmerkelijke audiosector en een bovengemiddelde technische realisatie. Zelfs de mensen van. Maak hun opwachting in de vertelling Nikola Tesla, Albert Einstein en vergelijkbaar. De game is exclusief episch Shop, maar luister naar een arme man benadeelde gamer: het is ongetwijfeld de moeite waard.

De titel Dicht bij de zon is een duidelijke verwijzing naar de mythe van Icarus, maar het is niet in de zon en in het licht dat dit spel wil richten, maar om de diepste snaren van onze angst te knijpen. De spanning is voelbaar en altijd aanwezig tijdens de duur van het spel, met een slim spel van hoogte- en dieptepunten en een mix van hartverscheurende momenten en andere zeer langzaam gecreëerde ad hoc om de speler te benadrukken. Het is allemaal een kwestie van balans

De setting is fenomenaal, en hoewel de verscheidenheid aan omgevingen niet majestueus is, slaagt het er toch in om ons volledig misplaatst te voelen. De hele ervaring op een schip leven, hoe ruim ook, geeft een claustrofobie die de speler altijd scherp houdt: waar kan men schuilen? De kamers, het meubilair en alle details lijken duidelijk geïnspireerd Bioshockesca. De ontwikkelaars onthouden ook dat het hart van het spel gebaseerd is op titels zoals Soma, langer duren dan e Firewatch, zwaar putten uit enkele van hun winnende mechanica en ze verstandig exploiteren. De enige opmerking die ik voel dat ik moet doen, betreft de bewegingssysteem in combinatie met de uitgestrektheid van de omgevingen: zeker op het gebied van game-ontwerp had iets meer moeite kunnen worden gedaan, het is in feite vervelend om naar bepaalde objecten te zoeken die nodig zijn voor de voortzetting van dit hoofdstuk. Grote fout van het bewegingssysteem is in feite zijn overmatige houtigheid en traagheid, je zou in feite problemen kunnen tegenkomen als je, net als ik, geen geheugen hebt en je tientallen keren dezelfde gangen moet achterhalen, waardoor je de aanwijzing verliest die je hebt gemist. Het is niet leuk om in cirkels rond te gaan.

Dichtbij het zonnescherm 3

Op het niveau Grafico de game verdedigt zichzelf goed met een bijzonder geïnspireerd en karakteristiek kleurenpalet, mede dankzij zeer goed gemaakte licht- en deeltjeseffecten, dankzij deUnreal Engine het werk vasthouden.

De puzzels zijn ook goed doordacht en ze kunnen je goed bezig houden en zichzelf van begin tot eind zo goed gekalibreerd presenteren, met uitzondering van een optionele optie die je enige tijd zal kosten ... maar het is verre van mij om je te leveren elk detail met betrekking tot de plot. Uiteindelijk is Close to the Sun precies dat: plot en sensaties. Zelfs niet-Engelse sprekers kunnen nog steeds genieten van 100% van het verhaal dankzij een perfecte vertaling van de ondertitels. Het enige pijnlijke punt van de puzzels lijkt de buitensporige repetitiviteit van sommigen te zijn taak noodzakelijk voor vooruitgang, maar niets ondraaglijks, dus naar mijn mening is het geen overdreven kriticiteit. Het spel draait soepel, gearticuleerd in 10-hoofdstukken van verschillende lengte en, tenzij je zo moeilijk begrijpt als ik, kun je het in ongeveer 8-9 uren speeltijd.

Een laatste knipoog naar de geluidscompartiment, geloof me, ik worstel enorm om woorden te vinden om het te beschrijven, zo niet WAUW. Meestal merkte ik de soundtrack niet op, maar stopte met naar een muur te staren om niet afgeleid te worden, omdat de gouden draden in het weefsel van de zijden jurk van een monarch perfect vervlochten zijn met wat je op het scherm leeft, vooral tijdens talloze wendingen schrikken.

Dicht bij de zon wil een ervaring zijn gemaakt van geschiedenis en spanning, als zodanig durf ik niets anders te doen dan u de plot hoofd: wetenschappers hebben te maken met experimenten over het ruimte-tijd continuüm, maar er gaat iets mis. Gewoon niet meer informatie van mij afpersen. spelen.

Ah, kleine NDR, voor degenen die zich afvragen of je dood kunt gaan, maar het automatische reddingsysteem is zeer goed gedaan en je zult geen specifieke suïcidale neigingen hebben wanneer het gebeurt. Zelden, maar het zal gebeuren, oh als het gebeurt.