TURNHOUT, België & EDMONTON, Canada– (BUSINESS WIRE) –MindBytes BVBA en haar dochteronderneming, MindLab Interactive AI Inc., ("MindBytes") hebben vandaag aangekondigd dat hun eerste peer-reviewed manuscript is gepubliceerd in het open access-tijdschrift JMIR Serious Games (JSG), een toonaangevend tijdschrift over gaming en gamification voor gezondheidseducatie, onderwijs en sociale verandering. In de JSG Publicatie, beschrijft het bedrijf de bevindingen van een kritische beoordeling van serieuze games voor gezondheid (SGH) onderzoeksliteratuur, samen met de formulering van zijn SERES ™ -raamwerk.

"Op basis van onze literatuurstudie was het duidelijk dat SGH's die op theorie zijn gebaseerd en op bewijs gebaseerd zijn, een grotere kans hebben om hun doelstellingen te realiseren, maar er is geen consensuskader voor de ontwikkeling van dergelijke instrumenten. Daarom hebben we het SERES ™ Framework ontwikkeld om stakeholders van SGH te begeleiden. De belangrijkste elementen van het SERES ™ -raamwerk zijn onder meer een degelijke wetenschappelijke onderbouwing, een realistisch perspectief, een expliciete vertaling van bewijsmateriaal in ontwerpelementen, een methodologische aanpak en kwaliteitsevaluatie ", verklaart hoofdauteur van de JSG Publicatie, Dr. Sarah Verschueren.

"Het ontwikkelen van hulpmiddelen die hun doelen kunnen bereiken, is van cruciaal belang voor degenen in de gezondheidszorg. Daarom zijn we verheugd om formeel te kunnen publiceren op ons SERES ™ -raamwerk, dat ervoor zorgt dat onze tools theoriegestuurd en evidence-based zijn, waardoor hun succespotentieel wordt gemaximaliseerd, "zegt Geert Vander Stichele, CEO van MindBytes.

"Door het SERES ™ -raamwerk toe te passen, zullen stakeholders van SGH ervoor zorgen dat hun instrumenten op theorie en bewijs gebaseerd zijn, hetgeen voordelen oplevert voor patiënten, gezinnen en / of artsen", merkt Dr. Sarah Verschueren op. Voor de tools van MindBytes vertaalt zich dit in een groter potentieel om individuen en hun families in staat te stellen hun gedrag te veranderen en hun leven te verbeteren.

MindBytes heeft proof-of-concept vastgesteld door het SERES ™ -raamwerk toe te passen bij de ontwikkeling van een SGH, CliniPup®. In samenwerking met de KU Leuven in België trad het bedrijf op tijdens een pilot-proef met CliniPup®, waaruit bleek dat kinderen CliniPup speelden® voorafgaand aan ambulante chirurgie ervaren lagere pre-operatieve angst dan degenen die dat niet deden. Een tweede proef is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Gent in België en een derde, cruciale proef is gepland in Q2 2019.

Daarnaast heeft MindBytes het SERES ™ -raamwerk toegepast om interactieve onderwijsinstrumenten te ontwikkelen die zich richten op gedragsverandering in verschillende gezondheids- en sociale omgevingen zoals kindergeneeskunde, geestelijke gezondheid, oncologie, neurodegeneratieve ziekten en zeldzame ziekten. Het bedrijf en zijn ononderbroken medewerkers om onderzoeksresultaten te verspreiden in vooraanstaande digitale medische tijdschriften en op medische conferenties.

Over MindBytes BVBA

MindBytes, opgericht in 2014 in België, is een toonaangevende dienstverlener met activiteiten in Europa en Noord-Amerika die gegevens-slimme educatieve software ontwikkelt die gericht is op het realiseren van gedragsveranderingen voor klanten in de gezondheidszorg, farmaceutische en overheid. MindBytes is samengesteld uit een multidisciplinair team van Software en Data Engineers, Science Experts en Communication Professionals die zich inzetten om mensen en organisaties te helpen hun gedrag te veranderen en betere beslissingen te nemen. De drijvende krachten achter hun familie. De klantenlijst omvat momenteel verschillende farmaceutische bedrijven van de top 10, regionale overheden en zorginstellingen. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op: www.mindbytes.be

Over CliniPup®

CliniPup® 6-10 jaar ambulante chirurgie ondergaan en hun ouders is een op internet gebaseerde serious game for health (SGH) CliniPup® werd ontwikkeld door MindBytes BVBA met behulp van zijn SERES ™ -raamwerk in het RZ Tienen-ziekenhuis in België (n = 20), waaruit bleek dat kinderen CliniPup speelden® ervaren minder preoperatieve angst dan degenen die dat niet deden. CliniPup® is geëvalueerd in een secundaire studie in het Universitair Ziekenhuis Gent in België (n = 73) en een derde, cruciale proef is momenteel gepland voor Q2 2019. Manuscripten over de ontwikkeling van CliniPup en de pilotstudie zijn in de pers en Vanhulle et al. gepresenteerd aan de wetenschappelijke poster op de 2018 European Pediatric Psychology Conference over de secundaire proef. Meer informatie is beschikbaar over CliniPup® op: www.mindbytes.be

Originele artikel:

Verschueren S, Buffel C, Vander Stichele G. Ontwikkelen van theorie-gedreven, op bewijs gebaseerde serieuze games voor de gezondheid: kader gebaseerd op onderzoeksinzichten van de gemeenschap. JMIR Serious Games 2019, 7 (2): e11565. https://games.jmir.org/2019/2/e11565/

DOI: 10.2196 / 11565

Contacten

MindBytes BVBA
Turnhout, België
Geert Vander Stichele, PharmD, M.Sc. (Econ.)
Geert.vanderstichele@mindbytes.be
+ 32 (9) 262 02 59

MindLab Interactive AI Inc.
Edmonton, AB, Canada
Connor Buffel, MBT
Connor.buffel@mindbytes.be
+ 1 (780) 710-3492

Bron BEDRIJFSDRAAD