Eerder deze week hebben we geleerd dat de legende van Star Wars, Peter Mayhew, de acteur die in verschillende films speelde Chewbacca, de 30 April 2019 is mislukt. Collega's, vrienden en fans hebben rouw om het verlies en nu de fans en ontwikkelaars van Star Wars Battlefront II ze eren hem in het spel.

Kort na het nieuws van de verdwijning van Mayhew, de subreddit Star Wars Battlefront II werd overspoeld met berichten over de acteur en het personage.

Sommige spelers zijn begonnen de acteur te eren door de Chewbacca-huid te gebruiken die een verband draagt. Dit heeft een speciale betekenis, omdat de scènes waarin Chewie is verbonden zijn Force Awakening zijn enkele van de laatste scènes die Peter Mayhew opnam met het spelen van de aanbiddelijke Wookiee.

Andere spelers hebben gevraagd DICE, software-huis achter de game, om een ​​evenement of andere in-game-activiteit te creëren om Mayhew te onthouden. Aan deze verzoeken is niet voldaan, maar de ontwikkelaars hebben nog steeds een kleine tribute toegevoegd door Chewbacca in het hoofdmenu van Battlefront II te plaatsen.